Magántanulók? Tantaki

MAGÁNTANULÓK? TANTAKI!

Azokban, akik iskolába jártak vagy járnak, esetleg gyermekeik vannak, biztosan felmerült a kérdés, hogy milyen lehet a magántanulók élete és milyen lehet otthon tanulni. Vajon milyen előnyökkel jár az otthon tanulás és hogy hogyan hozhatja ki az ember saját magából vagy gyermekéből a maximumot?

Magyarországon, törvényeink szerint, bármely szülő kérheti, hogy gyermeke magántanuló legyen. A kérelmet a gyermek iskolájának az igazgatójához kell benyújtani, aki azt elbírálja és szükség szerint a gyermekjóléti szolgálat szakvéleményét is kikéri.

A magántanuló saját tanulási ritmusa szerint haladhat a tananyaggal, egyénre szabott tantervvel rendelkezik. Ha valamit nem ért meg elsőre, addig nem halad tovább, míg minden felmerülő kérdésére választ nem kapott. Ugyanígy ha valamit azonnal megért, nem kell megvárnia, míg társainak is világos nem lesz minden a témával kapcsolatban, tehát mondhatjuk, hogy a magántanulók sosem unatkoznak.

magántanulós

A magántanuló sokkal rugalmasabb időbeosztással rendelkezik: nem kötelező reggel 7-kor kelnie és nem kötelező egy nap 5 féle tárgyat tanulnia. Ha az ő egyénre szabott képességei szerint eredményesebb, ha egy nap csak egyféle tárgyban merül el komolyabban, akkor ezt gond nélkül megteheti. Ez a tanulási ritmus arra is hamarabb rávezeti a tanulót, hogy mi az, amiben erősebb, mi az, amivel érdemes többet foglalkoznia. A magántanuló félévente vizsgákat tesz, így annak a veszélye sem áll fenn, hogy 1 év alatt esetleg ellustul.

Mielőtt a gyermek magántanuló lesz, természetesen számos szempontot figyelembe kell venni. Képes a szülő biztosítani a szükséges tudást? Mára azt mondhatjuk, hogy mindenképp. Az eszközt pedig úgy hívják: Tantaki.

logo_uj4_188

A Tantaki a magántanulók nagy segítsége lehet. A gyermekek az interaktív oktatóanyagokkal önállóan is képesek tanulni, saját tanulási ritmusuk szerint haladni és a leckék végén számot is adhatnak tudásukról. A magántanuló gyermekek szüleinek legnagyobb félelme, hogy nem tudják nyomon követni, hogyan halad gyermekük a tanulással. Hála a Tantaki szintfelmérőinek, a fejlődés alaposan nyomon követhető. Kattins az alábbi képre!

magántanuló

Az sem utolsó szempont, hogy a Tantaki jóval olcsóbb, mint egy magántanár, ugyanakkor interaktív és a tanuló több érzékszervére ható eszközeivel a Tantakizó hamar elsajátítja a tananyagot. Ha valamit nem ért, visszatérhet, ha a szintfelmérőben valamit elrontott, rávilágít arra, melyik anyagrészt kell még egyszer átnéznie. A Tantaki nem csak a tanuló, de a szülő számára is óriási segítség.

Ha tudni szeretnéd hogyan lehet az élet könnyebb magántanulóként, akkor kattints ide!>>

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .