A tanulás és a vitaminok

Mi a kapcsolat a tanulási képességünk és a vitaminok között?

 

Néha találkozom olyan gyerekekkel, akik nagyon értelmesek, okosak, mégis "leblokkolnak" a felelés közben, nem jut eszükbe a tananyag, így sikertelenség éri őket. Ezért úgy érezhetik, hogy hiába tanulnak, nincs eredménye, hiszen úgyis rossz jegyet kapnak.

Mi lehet ennek az igazi oka? Mi van e mögött?

A kutatások azt bizonyítják, hogy az emberi testnek igen sok vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy igazán jól tudjon működni.

Régebben az élelmiszerek biztosították ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat. Ha ettünk sok zöldséget és gyümölcsöt, akkor nem volt semmi bajunk.

gyumolcsok

A mai világban azonban már nagyon kevés vitamint tartalmaznak a zöldségek és gyümölcsök. Például ahhoz, hogy a napi C vitamin szükségletünket kielégítsük, 10 db almát kellene elfogyasztanunk minden nap!

Ez azért nem kevés mennyiség!

Bár most itt a nyár, és a cseresznye, a dinnye és a kivi remek C vitamin tartalmú gyümölcsök.

Viszont a szervezetünknek nem csak C vitaminra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működjön, és jól fogjon az eszünk! 🙂

Ezért is terjedtek el mostanában a vitaminkészítmények, amelyekkel egyszerűen pótolhatjuk a napi vitaminszükségletünket.

És mi a helyzet a tanulás terén? Ha elegendő vitamint szedünk, akkor jobb lesz a koncentráló képességünk, jobb lesz az állóképességünk, és így jobban megy a tanulás is. A vitaminhiányos test ugyanis hamarabb elfárad, nem bírja úgy a strapát, mint egy egészséges, vitaminokkal telt életerős test.

Ezért ha szeretné megkönnyíteni gyermeke dolgát, és szeretné, hogy életerős maradjon, akkor íme néhány vitaminkészítmény, ami 100%-ban természetes, és könnyen felszívódó, ami a legjobb eredményt éri el. 🙂

Katt ide a vitaminokhoz>>

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .