Érettségi feladatok

Életünk meghatározó állomása az érettségi vizsgaidőszak. Számot adunk tudásunkról, érdemjegyet kapunk rá és eldől, hogy továbbtanulhatunk-e az általunk kiválasztott iskolában. Az érettségi a diákok többségének teljesíthető feladat, bár vannak akik nehezen birkóznak meg vele. Mindenkinek adott egy lehetőség, mégpedig a korábbi érettségi feladatokat megtalálhatja az Oktatási Hivatal weboldalán és a feladatok típusai alapján könnyebben felkészülhetnek.

Évről-évre nem változnak annyit az érettségi típus feladatok, maximum 1-1 új példa kerül bele a feladatlapokra. Matematikából például mindig van valószínűség számítás, irodalomból érvelés, történelemből pedig első vagy második világháborúval foglalkozó feladatok.

Az oldalon 2005-ig visszamenőlegesen megtalálható minden érettségi (még a speciális középiskolák számára készített vegyipari alapismeretek vizsga feladatlapjai is) feladatlap, így mondhatjuk, nem érhet minket meglepetés az érettségin.

Melyek azok az érettségi feladatok,
amelyek buktatók lehetnek gyermeked számára?

Az első vizsganapon magyar nyelv és irodalomból vizsgázik gyermeked. Először egy hosszú szöveget kell elolvasnia, majd válaszolnia a kérdésekre. Ennek a feladatnak a neve szövegértés. Ez az első komoly buktató az érettségi során! Figyelmetlenségből és kapkodásból adódnak a problémák. Nem olvassák el részletesen a szöveget, illetve nem tudják értelmezni azt.
 

Matematikából a szöveges érettségi feladatok okozhatnak nehézségeket. Három darab komplexebb példával találkozhat gyermeked, szerencsére az egyiket kihagyhatja. Történelemből elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk bizonyos háttértudással.
A vizsga második részén esszéfeladatokat kell írni. 2016. májusi történelem érettségin I. Károly Róbert gazdasági reformjairól kellett hosszabb esszét írni.

Mit tehet gyermeked,
hogy ne okozzanak neki gondot az érettségi feladatok?

Először is készüljön fel becsületesen, gyakorolja be a korábbi érettségi vizsgák feladatait. Ez a módszer különösen a matematika érettségin hozhat eredményt. Hiába változnak a számok, a megoldási módszer ugyanaz marad. Iskola után gyakoroljon otthon. Lapozgassa a történelem atlaszt, hogy tudja, melyik térképen mit lát és, hogy hol találja az idősort.


 
Amennyiben nem szeret tanulni, illetve nem érdekli az iskola, több módszert is választhatsz. Magán tanár óráin vehet részt, így külön figyelmet kap, azonban nehéz jó segítőt találni. Tanulhat online is, bár nagy a csábítás veszélye, hogy a tananyag helyett mással töltse a szabadidejét. Erre nyújt megoldást a Tantaki. 

A 3 vizsgából leginkább a matematika igényli a komplexebb háttértudást. Képleteket, kiszámítási módszereket kell tudnia gyermekednek. Matematika tudása hiányos? Az iskolai tanárja nem tudja vele megszerettetni a tantárgyat? Próbálja ki a Tantakit.

 
 

Próbáljátok ki az Érettségire felkészítő matematika oktatóprogramot.
Rengeteg példával, szöveges elmélettel
és hangalámondással gyakorolhat gyermeked a májusi vizsgára.
Amelyik példát nem érti, újból és újból kitöltheti, meghallgathatja.

Bővebben>>

Demó változatot most ingyenesen kipróbálhatod!
Kattints a gombra a demó elindításához!

700 gyakorlófeladat megoldásával jelentősen javulhat az esélye,
hogy gyermeked az érettségi feladatokat is helyesen tudja megoldani!
Sok sikert kívánok gyermekednek a májusi megmérettetéshez!

Megrendelem

Jelenleg itt vagyok:
Érettségi feladatok

Kapcsolat
Cím: 1015 Bp. Donáti utca 67. 3/13
Tel.: 06/70 940 6326
E-mail: info@tantaki.hu


TANTAKI BLOG