Matek érettségi


Az érettségi vizsga nagy mérföldkőnek számít a végzős diákok életben. A ballagást követő hetekben írják meg a központi feladatlapokat. 4 évnyi tudásból kell számot adniuk, ami nem mindenkinek könnyű. Már a második napon fáradtnak érezhetik magukat az érettségizők. A matek érettségi megírásához pedig megfelelő tudásra és összpontosított figyelemre van szükség.

Szeretnéd, ha gyermeked sikeres érettségi vizsgát tenne? Fontos, hogy a hátralévő időszakban gyermeked megfelelően felkészüljön, és meg találja a neki megfelelő stratégiát! Összegyűjtöttem a legfontosabb információkat a matek érettségiről, amiket feltétlenül tudnia kell gyermekednek!


Közép vagy emelt szintű vizsga?

Amikor gyermeked jelentkezik az érettségi vizsgára, akkor választania kell, hogy közép vagy emelt szintű vizsgát szeretne-e írni. Célszerű azt a szintet választania, amelyiken jobb eredményeket tud elérni! A továbbiakban a középszintű matek érettségit mutatom be neked!
 
Milyen hosszú az érettségi?

A középszintű vizsga 180 percig tart. A diákoknak az I. feladatlapra 45 percük van és maximálisan 30 pontot szerezhetnek. Ezután a II. feladatlapra 135 percük van. Az első rész egyszerűbb, kevesebb pontot érő példákból áll, a második rész pedig hosszabb, komplexebb, gondolkodtatóbb feladatokat tartalmaz. A feladatok megoldását nem kell sorrendben megcsinálni, tetszés szerinti sorrendben haladhat végig a feladatokon.
 


Hány feladatot tartalmaz?

A matek érettségi I. feladatlapja 10-12 rövid feladatot tartalmaz, amelyek az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretére kérdez rá. A II. feladatlap már sokkal összetettebb: gyermeked hosszabb, nehezebb példákkal találkozhat. A második rész, három egymással azonos pontszámú feladatot tartalmaz, és az egyiket kihagyhatja. Célszerű azt a feladatot kihagyni, amelyiket nem tudja megoldani.
 
 
Hány pontos a vizsga?

Az I. feladatlap 30 pontot ér. A II. feladatlap első részére feladatonként 12 pontot, azaz összesen 36 pontot, a második részre pedig feladatonként 17, azaz 34 pontot kaphat gyermeked. A matek érettségi teljes pontszáma 100 pont, ebből 70 pontot a második feladatlappal lehet megszerezni!


Milyen segédeszköz használható a matek érettségi megírásánál?


A vizsgán csak számológépet, körzőt, vonalzót és a Négyjegyű függvénytáblázatot lehet használni! Fontos, hogy gyermeked legalább két tollat vigyen magával!

Az alapos felkészülés fontos

A tanulóknak nagy kihívás lehet a matek érettségi, különösen akkor, ha nem fordítottak elég időt a felkészülésre. Érdemes tájékozódni a korábbi érettségi feladatlapokból: az Oktatási Hivatal honlapján 2005-ig visszamenőleg az összes érettségi feladatlapot elérheti. Gyermeked szeretne megfelelően felkészülni? Az Érettségire felkészítő oktatóprogramg segítségével stresszmentesen és saját tempójában haladva ismételheti át a tananyagokat!

Közel 700 gyakorlófeladat, önálló felkészülés,
könnyen értelmezhető magyarázatok!
Milyen témaköröket tartalmaz az Érettségire felkészítő oktatóprogram?
Kattints és megtudhatod!

Bővebben>>
Megrendelem!

Jelenleg itt vagyok:
Matek érettségi

Kapcsolat
Cím: 1015 Bp. Donáti utca 67. 3/13
Tel.: 06/70 940 6326
E-mail: info@tantaki.hu


TANTAKI BLOG