Hogyan segíts gyermekednek visszaállni suli üzemmódba?

Ugyan még csak augusztus második hetében járunk, de rohamléptekben haladunk a suli felé. Újra jöhet a korán kelés, a rohanás, a hol a tolltartóm kérdés… és a többi!

De tudom, hogy hogyan lehet ezt a stresszfaktort csökkenteni! Kezdjetek lassan átállni suli üzemmódba. Most 3 egyszerűen alkalmazható praktikát osztok meg veled, hogy a sulikezdés ellenére te és gyermeked is egyensúlyba kerüljetek.

 

  1. Minden nap 10 perccel korábban

 

Nálatok is nyári szünetbeli időszámítás van? Eltolódott az alvás és a kelés is?

alarm-161067_640

Hát a nappalok hosszabbodásával egyébként sem egyszerű megtartani az egyensúlyt a felkelés és az elalvás időtartamában, de a nyári szünetben, mikor a gyereknek amúgy sem feltétlen muszáj korán kelni, sokkal nehezebb.

Ha nálatok is ez a helyzet, akkor egy egyszerű trükkel szeptemberre visszaállíthatod gyermeked megfelelő alvás óráját! Minden nap feküdjön le 10 perccel korábban. Hopsz, 6 nap alatt már 1 óra is megvan. Ha túl drasztikus a 10 perc, vagy ha rövidebb az intervallum, akkor 5 perccel is kezdhettek.

 

  1. Még több figyelem

people-220039_640

Bármennyire is imád gyermeked suliba járni (ha ez így van, akkor nagyon szerencsés vagy), mégis egy hatalmas változás vár rá, hogy 2 és fél hónap láblógatás után újra visszaül az iskolapadba. Tehát az elkövetkezendő pár hétben legyél figyelmesebb, beszélgessetek többet, mesélj neki sulis élményeidről, hogy lássa, ezeket a dolgokat Te is mind-mind átélted. Az is jó, ha átbeszélitek, hogy milyen jó élményei vannak a tavalyi iskola tanévről, milyen örömteli vagy akár vicces dolgokra emlékszik.

  1. Kezdjetek ismételni

Nyugi, ez nem azt jelenti, hogy a teljes tanév minden anyagát ki kell kérdezned gyermekedtől, esetleg házi témazáró dolgozatokat kellene szerkesztened. Azonban a nyári felejtés létezik, fel kell mérned, hogy milyen fontos dolgokra nem emlékszik csemetéd. Olvassatok, oldjatok meg pár matek példát, vagy kérdezz rá egy-két olyan dologra, amire te is emlékszel, hogy a tavalyi évben tanultátok.

 

tanulofiu

Az ismétlésben és a kikérdezésben is hasznos segítség a Tantaki. Ugyanis minden oktatóanyag felmérő feladatsorokat tartalmaz, így egy-egy témakörbeli tudást néhány perc alatt fel tudtok mérni, hiszen az oktatóprogram segít a gyors áttekintésben. Ahol pedig hiányosság van, azonnal elérhető az elmélet is, így rögtön frissíthető a megkopott tudás.

 

Próbáljátok ki a Tantakit letölthető formátumban is! A dolgod csak annyi, hogy válaszd ki a terméket tedd a kosárba, fizesd ki bankkártyával és néhány percen belül már le is tölthetitek a tanulást segítő oktatóanyagot!

 

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .