Nincs több sírás a házi feladat fölött: megoldás a szülőknek

Kedves szülőtársaim! Már jó ideje vagyok az oktatás világában, mint szakértő magántanár – gyermek és felnőtt oktató -, és mint egy 12 éves kislány anyukája. A legfontosabb tapasztalatom, hogy a megfelelő tanítási módszer sokat számíthat gyermeketek tanulási útján.

Emlékeztek azokra az iskolai időkre, amikor a tananyagot csak leadták az iskolában, összecsaptuk a házit 1 óra alatt, és 4-kor már a réten, vagy az utcában tollasoztunk? 

Napjainkban sajnos más a helyzet. A gyerekeink gyakran  érzik magukat elveszettnek és zavarodottnak, és ilyenkor az egész család nyűglődik a másnapi felkészítéssel.

Megosztom veletek a korábbi, pozitív tapasztalatom lényegét, hiszen ez az, ami életre hívta nálam a Tantaki képzési anyagokat.

Abban a kiváltságban volt részem, hogy megtapasztalhattam egy másfajta megközelítést

Az osztály addig nem lépett tovább, amíg a többség meg nem értette a fogalmakat. Negyedikes voltam, amikor szokássá vált, hogy szünetben a táblához hívtak az osztálytársaim, és 5 percben elmagyaráztam a mi nyelvünkön az épp akkor előtte leadott anyagot.

Képzeljék el, bevált!  Mi volt a különbség?  A társaim nyelvén beszéltem, mivel én is gyerek voltam, és ez mindent megváltoztatott. Korán rájöttem, hogy a megértés a legegyszerűbb magyarázatokból is fakadhat. Ha túl bonyolult a magyarázat, a tanuló szinte falba ütközik, amikor megpróbál tanulni, és abból senki sem profitál.

Már felnőttként, mint oktató, egy másik értékes leckét is megtanultam:

Nem elég elmagyarázni

Szükség van a megfelelő eszközökre, például magyarázó könyvekre, segédanyagokra, illusztrációkra. De ezen túlmenően a gyermek tanulási készségeinek fejlesztése is elengedhetetlen.

Így születtek meg a Tantaki Online Oktatóprogramok! 


Ezek nem hétköznapi tananyagok.

Úgy terveztem őket, hogy a tanulás szórakoztató, magával ragadó legyen, és kristálytiszta megértést adjon. Nincs több sírás a házi feladat miatt – itt az ideje a változásnak!

A módszer az én tapasztalataim legjavát hasznosítja, és átülteti a gyermeke oktatásába.

Hiszek abban, hogy az összetett tantárgyakat kezelhető, gyermekbarát darabokra kell bontani

Arról van szó, hogy az ő nyelvükön beszélünk, a tanulást élvezetessé tesszük, és biztosítjuk, hogy valóban megértsék a fogalmakat.

Anyukák, apukák, ha belefáradtatok a házi feladatokkal való csatározásokba, és szeretnétek, hogy a gyerkőc tanulmányi téren gyarapodjon, itt az ideje, hogy kipróbáljátok az ingyenes gyakorlati feladatokat, és nézzétek meg, hogy tetszik neki!

Azért vagyok itt, hogy átalakítsuk a nebuló tanulási képességét, kitartását, biztosítva, hogy minden tantárgy izgalmas kalanddá váljon, ne pedig ijesztő feladattá.

Játékos tanulással könnyebb a megértés!

Ezen az oldalon kipróbálhatjátok a gyerkőccel, hogy hogyan is működik a játékos tanulás:

https://www.onlinetantaki.hu/ingyenes-tananyagok

Nagy Erika 

az értve tanulás szakértője

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .