Tippek a sikeres pótvizsga felkészüléshez

7 tipp, hogy sikeres legyen a pótvizsga

Hasznos tanácsok kizárólag azoknak, akik Nem szeretnék, hogy gyermekük kudarcot valljon a pótvizsgán

 

Egyáltalán miért bukott meg a gyerek?

Hiszen nem hülye!

Olyan értelmes és okos, csak a tanárok ezt nem veszik észre!

Vagy rossz volt az oktatási rendszer, és ezért került egyes az év végi bizonyítványba.

Sorolhatnánk a magyarázatokat, de ez mitsem segít a helyzeten, és a tényen, hogy Pótvizsga előtt áll gyermeke!

A CÉL az, hogy ÁTMENJEN a pótvizsgán!

Ahhoz viszont, hogy tényleg sikerüljön az a vizsga, keményen dolgozni kell! Hiszen az egész éves anyagot kell bepótolni pár hét alatt!

 

Íme 7 tipp, hogy sikerüljön a pótvizsga:

1) Az első lépés az, hogy döntsük el: igenis bepótoljuk a lemaradást, és átmegyünk a pótvizsgán! Pontosabban a gyerek hozza  meg a döntést, mert ha ő nem akarja igazán, akkor nem is érdemes időt pazarolni a felkészülésre. Tehát AKARNIA kell átmenni a vizsgán, és ehhez tanulni egy kicsit! Ez nagyon fontos!

2) Vegyük elő a tanulnivalót minden nap! Ha rendszeresen tanulunk, akkor lesz idő a sok témakör átnézéséhez és a gyakorláshoz. Viszont ha az utolsó pillanatban hajrázunk, akkor nem garantált a siker.

3) Osszuk fel részekre a tananyagot! Ha kisebb falatokat kell megemészteni, akkor sokkal könnyebb lesz, és nem hengerel le mindket a tanulnivaló sokasága. Ha kis részekre bontjuk az anyagot, akkor máris kevesebbnek látszik egy-egy rész, amit könnyebb megtanulni.

4) Használjunk olyan könyveket, segédanyagokat, amelyek érthetően magyaráznak. Mivel az iskolában nem sikerült a tankönyből megérteni az anyagot, ezért kicsi az esélye annak, hogy most menni fog. Ha tehetjük, egy másik könyvet vagy anyagot használjunk, ami máshogy, érthetőbben magyaráz, mint a tankönyv. Lehet használni az internetet, vagy a Tantaki oktatóanyagait, amelyek már bizonyítottan eredményesek a pótvizsga felkészítésben. Katt ide a sikeresen használható tananyagokhoz>>

5) Adjunk sok dicséretet gyermekünknek! Ugyanis a sikerélmény az egyik legfontosabb abban, hogy megmaradjon a kitartásunk a felkészülés során. Ha gyermekünket sokszor megdicsérjük, amikor csak alkalmunk adódik rá, és tényleg jól csinált valamit, akkor biztosan örömmel fog nekilátni a tanulásnak.

6) Ellenőrizzük a tudását próba pótvizsgával. Ha alkalmanként eljátszunk egy pótvizsgát, akkor nem fog meglepődni gyermekünk az igazi pótvizsgától, és bátran fog felelni. Gyakoroljuk a szóbeli felelést is, kérdezzük ki a megtanult anyagból. A tesztek nagyon hatásosak ezekre az alkalmakra. A Tantaki oktatóanyagait teszteléshez is használhatja ide kattintva>>

7) Vigyünk a tanulásba egy kis játékot! Rajzoljuk le a tanultakat vagy játszuk el, ha pl. történelmet tanulunk. Akár versenyezhetünk is a gyerekkel, hogy ki tudja gyorsabban vagy jobban megoldani a feladatokat. A játékos feladatokhoz itt talál ingyenes lehetőséget>>

 

Ha ezeket a pontokat betartja, akkor biztosan sikeres pótvizsgát tehet gyermeke!

Amit még tanácsolok, hogy nézze meg Vitti sikertörténetét, melyben az anyukája elárulja, hogyan sikerült a matek pótvizsga, és utána milyen eredményeket ért el kislánya az iskolában! Érdemes végignézni!

Katt a videóra most!

 

Vitti ezt az oktatóanyagot használta: Matekból Ötös oktatócsomag 5. osztályosoknak
Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .