Szünidei Tanulás: Kihívás vagy Kincs a Gyerekek Számára?

Érdemes-e továbbra is hajszolni a tanulást a gyerekeknek, vagy  engedjük szabadon őket a pihenés és a szórakozás útjára? Ebben a cikkben feltárjuk, hogy vajon a szünidőben való tanulás valóságos kincs lehet-e a gyerekek számára, vagy éppen ellenkezőleg.

Fontos a feltöltődés

Gondolj csak bele! Ha nem lenne szünidő, nem lenne lehetőség a kikapcsolódásra, a pihenésre, akkor a gyerekeink kész zombik lennének a tanév végére! A tanítás hasznosságáról nem is beszélek! 

Ezért nagyon is fontos, hogy kikapcsolódjanak a gyerekek, feltöltődjenek, hiszen a pihenés nélkülözhetetlen a mentális és érzelmi egészségük szempontjából.

Játékos tudás

Sokan úgy vannak vele, hogy a tanulás egy unalmas és szenvedésekkel teli tevékenység, holott ennek nem feltétlenül kell így lennie. A tanulás lehet játék és szórakozás is! A játékos tanulással fejleszthetik kreativitásukat, problémamegoldó készségeiket és más hasznos képességeiket. A megfelelő egyensúly megtalálásával a tanulás maga is lehet szórakoztató élmény.

A rugalmasság élvezete

A szünidőn való tanulásnak megvan az a varázsa, hogy rugalmasan foglalkozhatnak olyan témákkal, ami őket igazán érdekli, saját tempójukban tanulva. Ez fokozhatja a motivációt és segíthet pozitív élményeket szerezniük a tanulás során.

Érzelmi bölcsesség

Fontos figyelembe venni a gyerekek érzelmi igényeit is. Míg egyesek szeretnek tanulni és fejlődni, másoknak szükségük van teljes kikapcsolódásra. Az érzelmi egyensúly megtartása fontos: ne terheljük túl a gyerekeket, hanem adjunk nekik lehetőséget arra, hogy kifejezzék, mire vágynak.

A Kiegyensúlyozott Megközelítés Varázsa

A kulcs a kiegyensúlyozott megközelítésben rejlik. A szülők és a gyerekek összefogása segít abban, hogy megtalálják az ideális egyensúlyt a pihenés, a szórakozás és a tanulás között. A rugalmasság és a játékos tanulás lehetővé teszi a szünidő élvezetét anélkül, hogy a gyerekek kimerültek vagy túlterheltek lennének.

Kihívások és Megoldások a Tantaki Oktatóprogramokkal

A Tantaki egyedülálló oktatóprogramjaival segítünk a családoknak, hogy a szünetek ne csak a múltbeli tanulási nehézségekről szóljanak. A programok játékos módon, rugalmasan, mélyrehatóan tanítanak. Így a gyerekeknek marad idejük a pihenésre, és az aggodalom is eltűnik mind a gyermekből, mind a szülőkből. Ne várjuk meg, hogy gondok merüljenek fel az iskolában! A Tantaki segítségével a jegyjavítás és az erősítés könnyedén megvalósítható, még a szünidő alatt is.

www.tantaki.hu

Nagy Erika 
Az értve tanulás szakértője

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .