Nyári élménynapló

A Te gyermekeden is előjöttek a nyári unalom jelei?  A szokásos dolgok már nem kötik le? Nyugi, a legtöbb szülő szembesül ezzel a problémával így augusztus elején.

Miért van ez így?

Gondold csak el, megszűnt a megszokott napi rutin: suli – edzés – házi feladat – játék. Helyette most minden nap pihenés és játék, na meg persze szórakozás van, ha éppen táborba megy a gyermeked, vagy nyaraltok.

palm-tree-149414_640

De 2 és fél hónapot nem lehet táborozva vagy nyaralva tölteni (bár jó lenne)! Így a hétköznapokba is kellene valami klassz dolgot csempészni, hogy ne teljen unalmasan a nyári szünet.

Hidd el, nem kell ahhoz vagyonokat költeni, hogy tartalmas legyen a nyári szünet hátralévő része. Sőt, otthon is lehet ám tartalmasan időt tölteni, ha a nagy hőségben vagy éppen a szakadó eső  miatt nincs kedvetek még a lakásból sem kitenni a lábatokat.

Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, a lényeg az együtt töltött minőségi idő, és az, hogy gyermeked új ismereteket szerezzen. Például készíthettek együtt vacsorát, megtanulhat pudingot főzni, ha már úgyis az a kedvenc édessége.

Kreatív dolgokat is csinálhattok, például egy saját készítésű társasjátékot, amihez minden elemet ti készítetek el. Csak színes papír, kartonlap, olló és ragasztó szükséges. A társasjáték alapja pedig lehet az egyik kedvenc meséje.

Nyári élménynaplót is vezethet gyermeked. Ezt lehet egy zárható titkos füzetben is vezetni napi szinten, vagy használhatjátok erre a célra az ajándékom is, amely egy kreatív nyári élménynapló.

Ebben a naplóban kedves és játékos feladatok segítik felidézni a nyár legjobb élményeit.

vacation-149960_640

Hogyan használjátok az ajándékom?

1. Az alábbi linkre kattintva (ha nem kattintható, másold be a böngésződ címsorába) tudod letölteni az ajándékom:

http://www.tantaki.hu/letolt/tantaki_naplo.pdf

2.  Töltsd le a számítógépre a pdf dokumentumot, majd nyomtasd ki. (Színes nyomtató szükséges hozzá.)

3. Nézzétek át együtt gyermekeddel és kezdjétek kitölteni a feladatokat.

+1 ötlet:

Ti is tovább szerkeszthetitek a naplót feladatokkal és kérdésekkel, illetve bizonyos oldalakat több példányban is kinyomtathattok. Például a titkos feljegyzéseknek biztosan nagy sikere lesz!

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .