Otthon is lehet nyaralni

Most megmutatom, hogy otthon is lehet nyaralni, nem is akárhogyan!

Tudom, elsőként talán furcsán hangzik, hiszen kikapcsolódni, szórakozni általában nem otthon szokott az ember, főleg nem nyaralni.

Azonban, ha már nyaraltatok, és szeretnéd még feldobni a sulikezdésig az időt, akkor most még kipróbálhatjátok az otthonnyaralást.

 

child-286834_640

Sőt, ezt a trükköt egy szeptemberi hétvégén is bevethetitek, hogy a nyári szünet érzetét visszacsempésszétek legalább egy laza hétvége erejéig.

A nyaralás hangulatát otthon, magunknak is megidézhetjük. Lehet grillezni, főtt kukoricát majszolni és klassz programokat szervezni.

És nem csak a kertes házban! Ha van erkély, vagy park a közelben, akár ott!

490592_high

 

Az egyik nagyon klassz trükk, hogy tematizált napokat vagy heteket terveztek, és a napi teendőket is ezek alapján végzitek el, egy gondolatmenetre fűzve.
Mire is gondolok, mi inspirálhat titeket?

Kedvenc film vagy mese, egy történelmi korszak. Például Madagaszkár, Kung Fu Panda, Jégkorszak, Egyiptom hercege vagy a Vigyázz, kész szörf c. animációs filmek.

Ha megvan a film, akkor ez alapján lehet valami különlegesebb ételt főzni (pl. kínai kaja – igen, Ti készítitek el);

food-563110_640

megnézni a térképen az adott földrészt, utánaolvasni a neten, hogy milyen állatok élnek még ott, utánajárni, hogy miként éltek az emberek, rajzolni valamit, kifesteni stb.

A Tantaki töri anyagaiból is meríthettek ihletet, itt találsz ingyenes töri anyagokat!

 

 

Csak a fantáziátok szabhat határt! Na hova szól a képzeletbeli repjegy?

 

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .