Január a magyar nyelv hónapja!


Tantárgy kampányunk első hónapjában a magyar nyelv izgalmas világát mutatjuk be. Minden egyes napon különböző izgalmas érdekességgel, hírekkel, követelményekkel találkozhat, így végigjárjuk a magyar nyelv történelmét és fejleményeit a régi magyar szavaktól kezdve egészen a modern világ elektronikus hatásáig.


A magyar nyelv ismerete elengedhetetlen a mindennapi életben, szinte már követelményként ivódott be a hétköznapokba, legyen szó a társas kapcsolatokról, vagy a munkahelyi körülményekről. Az alapokat az általános iskolában kell elsajátítani, azonban gyakran rögös az út, és nem is biztos a megfelelő tudás elsajátítása. Azonban egy kis érdekességgel, humorral és ezáltal megfelelő hangsúllyal más megvilágításba kerülhet a magyar nyelv tanulása. A hónap célja egyrészt, hogy a gyermek játékosan és ezáltal befogadhatóbban szemlélje a tárgyat, másrészt a szülőknek és pedagógusoknak is nyújtunk olyan többlet információt, amely bennük is ugyanúgy felébreszti a tüzet, vagy még inkább hagyja lángolni anyanyelvünk ismeretét és szeretetét.

Miről is lesz szó?

A hónap során Facebook oldalunk, blogbejegyzéseink és oldalaink mind-mind a nyelvtan egy-egy érdekességét mutatják be.

Olvass bele blogbejegyzéseinkbe!
Problémás tantárgyak - Indul a tantárgy kampány!

Nyelvtani bakkik - Vices vagy problémás?
A tanulás akadályai - A hónap tanára a magyar nyelv tanulásáról
Anyanyelvünk a NAT szerintFacebook oldalunkon napról napra újdonságokkal rukkolunk elő, és igyekszünk olyan hasznos vagy meglepő információkat nyújtani Neked és gyermekednek, mely mindenkit közelebb hoz a magyar nyelvtanhoz. Te és gyermeked megoldhatja játékos tesztjeinket, olvashat azokról a nagy elmékről, akik valami igazán fontosat tettek az adott tantárgy vagy terület fejlődéséért, és igyekszünk minden nap mosolyt csalni az arcára a nyelvtanhoz kapcsolódó, vicces képeinkkel.

További információk és érdekességek, melyekkel megismerheti a magyar nyelvtan színes oldalát!

Idézetek

Képviselők

Érdekességek

Humor


Kérdezz a hónap tanárától: Takács Annától!

Január hónapban a szülők rendelkezésére fog állni a magyar nyelvtan egy oktatója, akinek Te is felteheted a tantárggyal kapcsolatos bármely kérdésedet, jelezheted aggályaidat, vagy épp észrevételeidet.

Ehhez nem kell mást tenned, mint összegyűjtened felmerülő kérdéseidet, majd elküldened az info@tantaki.hu e-mail címre!

Csatlakozz facebook oldalunkhoz, és legyél Te is részese a kampánynak!
Jelenleg itt vagyok:
A nyelvtan hónapja

Kapcsolat
Cím: 1015 Bp. Donáti utca 67. 3/13
Tel.: 06/70 940 6326
E-mail: info@tantaki.hu


TANTAKI BLOG
Facebook