A szülők és a tanulók eredményei
a nyelvtan oktatóanyagokkal kapcsolatban
Kedves Erika!

MÉg sohasem írtam így vissza senkinek, de most egyszerűen muszáj volt! Karácsonyra vettem meg kislányomnak (harmadikos) a Tanulj meg Te is helyesen írni cd-t, mert sajnos Ő is hadilábon áll/ állt a helyesírással.

Eddig 2-3 jegyeket hozott haza, ami miatt már lassan kedvét is szegte a dolog, illetve sokszor már félt a nyelvtanóráktól, elsősorban a tollbamondásoktól.

Múlt héten csillagos ötöst kapott a tollbamondására. Annyira meglepődtem, hogy visszakérdeztem a Tanító nénit, hogy tényleg az én kislányom és tényleg csillagos ötöst? Tudom, hogy még sokat kell gyakorolnia és mindennap kell vele foglalkozni, de ez nagyon sokat jelentett Neki, mert most már tényleg elhiszi, hogy Ő is képes rá. 
Még egyszer köszönjük!

Szép estét

Lambertus Kata

Kedves Erika!

"A Nyelvtanból Ötös egy nagyon szuper nyelvtankönyv.
Tartalmilag nagyon jó összerendezett, jól érthető a gyerekek számára is, nem kell külön a szülőnek fordítania magyarról-magyarra. Nagyon-nagyon hálás vagyok a könyv betűméretéért, mert így nem nagyítóval kell olvasnia az amúgy is szemüveges fiamnak…ha osztályozni kellene egy 5-ös skálán, 5-öst kapna."

Üdvözlettel:
Dutkon Dominika


"Több oktatóanyagot is vásároltam már, hiszen gyermekemnek nagyon tetszettek a feladatok. Főként az olvasással van probléma, így azzal foglalkozunk nagyon sokat. Együtt és külön is szoktuk a feladatokat megoldani – azért ott ülök mellette és ha látom, hogy valamivel probléma adódik, akkor segítek neki. Még küzdünk a j-s és ly-os szavakkal, így a gyakorló kifejezetten jól jön. Ami a legjobb, hogy bár eddig utált olvasni, most már akar! Még mindig küzdünk vele, de leül és akarja!"

Kotsis Krisztina Dóra"Hétköznapi dolgozó anyukaként sokszor nincs már este energiám arra, hogy részletesen elmagyarázzam a nyelvtani szabályokat és gyakoroltassam a helyesírást. Nem beszélve arról, egy csomó dologra már nem is emlékszem. Pláne nem pont úgy, ahogy manapság tanítják.

A nyelvtani gyakorló olyan, mintha egy kis házitanítónk lenne, aki türelmesen elmagyarázza a szabályokat és mindent be is gyakoroltat. Olyan jól sikerült beépíteni a tanulásba időnként egy-egy félórás "számítógépezést", hogy idén a nyelvtan versenyen is elindult a kisfiam. És nemcsak ez segít bennünket a Tantaki anyagaiból, hanem matekot és az angolt is folyamatosan használjuk :)"

Dr. Tóth-Berényi Rita


Üdvözlöm Erika!

"Három gyermekem van, s mindhárom általános iskolás. Nagyon könnyű leültetni őket a J-s és ly-os szavak gyakorlóprogramhoz, mert szívesen tesztelik magukat. S ha nem sikerül valamelyik feladat, akkor újra megcsinálják.
Ráadásul, amíg az egyik a gépnél tanul, addig tudok a másik kettővel tanulni. Úgyhogy szeretjük a programjaikat, köszönjük!

Amit még hozzátennék: én magam is leülök a gép mellé, tesztelni magam, hogy a ritkábban használt szavakból mennyire emlékszem az általános iskolás éveimből. Tehát mindenki csak profitál az anyagból."

Köszönöm,
Baranyiné Balog Tünde Kedves Erika!

"Az elsős kislányomnak vásároltam meg a J-s és ly-os szavak gyakorlóprogramot, mert nagyon megtetszett neki a demo. Én még egy kicsit korainak gondoltam, de ő szívesen gyakorol végig egy-egy feladatsort.

Mivel a tananyagnak ez még nem része az idén, nem sürgős megtanulnia. Csak akkor veszi elő, ha kedve van hozzá, de élvezi, hogy önállóan tudja használni, és megvannak a megoldások. A számára ismerős, gyakoribb szavakat már nem téveszti el. Szerintem a képpel illusztrált feladatok különösen jól megjegyezhetőek a kisebbeknek.
További eredményes munkát kívánok!"

Hűber Judit 
Sziasztok!

"Nekem nagyon bejött a Tantaki DVD, főleg azért, mert nagyon jól követi a mi tananyagunkat és jól kitisztázza azokat a részeket, amit esetleg az órákon nem sikerült követni.
Lehet olvasni is, de hanggal elmagyarázza a szabályokat is példákkal együtt.

Van benne egy csomó játékos teszt ( helyesírás is, matek is külön külön lemezen), ami végén százalékos eredményt ad, és lehetőséget ad az újrázásra, vagy csak megnézegeti újra a helyes megoldásokat.
Végre úgy tudok gyakorolni Somival, hogy nem szenved tőle :-)…"

Üdv, Rita 
T. Tantaki Csapat!

"Évek óta használjuk a Tantaki oktatóprogramokat. Nagyon jó lehetőség, hogy vannak ingyen kipróbálható CD-k majdnem minden tantárgyból. Már ez is nagy segítség annak, aki anyagilag nem teheti meg, hogy oktató lemezeket vegyen. Én rendszeresen használom a megvásárolt és próbálja ki CD-ket. Nagyon jó, hogy többször meg lehet hallgatni egy témakört. A gyermek ha nem képes egy hallásra megérteni, ismételtetheti többször magának. Nagyon - nagy segítségnek tartom, az lenne a jó, ha anyagilag megtehetnénk, hogy minden tantárgyból meg tudnánk venni. Gratulálok a témakör szerinti precíz összeállításhoz, szerintem egy egyedülálló internetes tanulást segítő csapat. Minden elismerésem."

Tisztelettel: László
  
"Nekünk is vannak tanulási problémáink. A gyermekem enyhén
diszlexiás és diszgráfiás. Az az alapvető gond, hogy a tanár nem magyarázza el a gyereknek többször is azt, amit nem ért, mert úgymond haladni kell a tananyaggal.

Ezért év végén meg is buktatták nyelvtanból, de a DVD segítségével a pótvizsgán négyest és ötöst kapott.

Kérdem akkor, hol itt a gond?

Ez a program és a nyári tanulása eredményezte azt, hogy egy négyest és egy ötöst kapott a pótvizsgán.

Az én gyerekem, lehet, hogy kivételes, de ha le is ül a gép elé, akkor is csak 5 percig ül ott, akármilyen játékról van szó. De ez a DVD nagyon tetszik neki, az ő nyelvén szól, elmondja, hogy csináld meg, a végén pedig megdicséri. A gyerek nem azt mondja, hogy tanul, hanem hogy játszik.

A DVD értelemszerűen elmondja az anyagot, a gyerek többször is meghallgathatja. Ilyen nincsen az iskolában. Ha csak feleannyi szív és lélek lenne egy órai oktatásban, mint ebben az anyagban, akkor nem lennének ilyen nagy problémák a gyerekeknél, hiszen az oktatás nem teszi lehetővé, hogy többször gyakoroljanak valamit, mert folyton sietni kell a tanmenetben."

Suhajda Annamária
szülő 
Kedves Erika!

"Én már mind az 5. osztályos oktatókönyvet, mind az 5. és 6. osztályos matek és magyar DVD-t megvásároltam 5. és 6. osztályos unokáim számára.

Nagy segítséget jelent nekik a tanulásban. Iparkodnak, hogy minél jobb százalékot érjenek el. Ez a teljességre való törekvésük nagyon jó érzést vált ki belőlem.

Örülök, hogy megvásároltam nekik az anyagot. Jövőre számítok a 7. osztályos anyagra is."

Köszönettel és üdvözlettel:
MarikaKedves Nagy Erika!

"A Nyelvtanból Ötös könyv olvasása során arra jöttem rá, hogy nem velem volt a baj annak idején, hogy nem értettem meg olyan dolgokat, mint pl. igék, határozószavak, igenevek, névszók stb., hanem azzal, ahogyan azt tanították az iskolában!

A könyv olvasása során ezek a dolgok kezdtek letisztulni, és úgy vagyok vele, hogy ezek nem is olyan bonyolult dolgok, mint aminek akkor tűntek. És egyszerűen jó érzéssel töltött el, hogy most már tudom ezeket a dolgokat, és megnyugtató, hogy megszerezhető és értelmezhetőek számomra ezen információk.

Előtte zavart, hogy egy tíz éves gyerek tud olyanokat, amit én harminc évesen nem. Olyan alapdolgokat, mint a nyelvtan. De most már van remény, hála neked!"

Fazekas TamásKedves Erika!
 
"Unokám nyelvtan tudását nagyon hatékonyan fejlesztette a Nyelvtanból Ötös tananyag. Az elmélet érthető, a gyakorlatok világosak. Széleskörű információ egy helyen. Unokám ezzel kezdi a nyelvtan tanulását, és a gyakorlatok végén rögtön ellenőrzi és azonnal megtudja, mit nem tud.

Több időt tölt vele, mint a száraz olvasmányokkal. Elmondta nekem, hogy többet jelentkezik az órán, és egész idő alatt jól érzi magát. A videó-t is megnéztük. Ez az első alkalom, hogy egy igazi értéket találtunk!

Biztos vagyok benne, hogy ebben a munkában van az a titok, amivel különösebb erőlködés nélkül, könnyen lehet tanulni. A figurák szórakoztatóak,és egy néhány pillanat amikor pihenhet a tudat.
Gratulálok!
"Kedves Erika!

"A fiam 10 éves, és utálja a nyelvtant! Ezért gondoltam, hogy egy olyan oktatóanyagot vásárolok neki, amit a számítógépén tanulhat.

Amikor megkaptuk a DVD-t, a gyerek leült a gép elé, és tátott szájjal nézte. Azt mondta: "Anya, de jó, az elejétől mondja!" Azóta úgy telnek a napjaink, hogy lehasal a gép elé, és nézi a DVD-t négyszer-ötször. Nagyon tetszik neki, és így van türelme a tanulásához."

Kovács Ildikó
SzülőKedves Erika!

"Mind a nyelvtan könyvről, mind a DVD-ről csak igen pozitív dolgokat tudok mondani.
Nekem három unokám is használja, és igazán meglepődtek az iskolában, amikor a gyerekek igen egyszerűen és játékosan feleltek az órákon.

Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki igen jó választást csinált, amikor megrendelte ezt az oktatóanyagot.

További sok sikert és sok vásárlot kívánok Önnek!"

Tisztelettel,
Markella AnikóKedves Nagy Erika!

"A nyelvtan DVD-t megkaptuk, aminek nagyon megörültünk. A kisfiamnak is nagyon tetszik. Főleg az, hogy a tanárnéni nem kiabál sohasem, és valahányszor megkérdezi, újból elmondja türelmesen. :)"

Egyszóval nagyon klassz!

Czifra József
SzülőKedves Erika!

"Nagyon sokat segített a nyelvtan DVD a tanulásban. A diszlexiás gyermekem a hallotak alapján könnyebben tanul, így ez nagy segítség volt neki. Könnyebben megtanulta az anyagot.
Az is nagyon jó a videóban, hogy képek illusztrálják az egyes szabályokat, részeket. A 12 éves lányom is ezt használja azóta is a tanuláshoz. Neki is nagyon tetszik."

Farkas Miklósné
Szülő


Kedves Nagy Erika!

"Én már többször próbáltam -az olvasott szövegek jobb megértése és feldolgozása miatt- magamat átsegíteni azon, hogy mi micsoda a magyar nyelvtanban. Ez sokak számára túl hétköznapinak és észrevehetetlennek tűnik. De ha szükség van rá-pl. ha a gyerek kérdez valamit, ha nyelvet akarok tanulni vagy ha a helyesírásomat akarom kijavítani az újabb szabályoknak megfelelően és a többi ...-,akkor az ember csak néz, hogy mi is van? Mi az, amit most nekem kellene megválaszolnom?

A válasz pedig az: én ezt már régen tanultam…..Gyerek esetében pedig: kérdezd meg anyádat!

A másik pedig az, hogy ezen dolgok kiküszöbölésére nem igazán találtam összefoglaló anyagot, csak drága többköteteset. A volt általános iskolai, középiskolai könyveimnek nyomát vesztettem. Ezért örültem nagyon, amikor erre a DVD-re találtam.

Egyszerűen, hétköznapi nyelven megfogalmazott, a gyerekek számára plusz tanár nélkül is jól megérthető alaptananyagot tartalmaz. Végigvesz minden szükséges alapfogalmat.

A DVD-t hallgatva fel tudtam frissíteni hiányos nyelvtani tudásomat. Tisztábban látom az olvasottakat, tanultakat. Sokat segített.
Nagyon örülök annak, hogy végre tényleg van egy ilyen, nagy segítséget nyújtó anyag!"

Gáspár Róbert
BudapestKedves Erika!

"Mind a DVD, mind a könyv egy remek alkotás. Itt minden megtalálható. Sokszor több év anyagát kellett átlapozni, vagy a neten szörfözni ahhoz, hogy megtaláljuk amit keresünk. Egyszerűen és érthetően van minden elmagyarázva.

A feladatok pedig nagyon hasznosak, mivel így egyből le is tudjuk mérni tudásunkat.
Köszönet érte!"

Kovácsné T.TündeKedves Erika!

"Első osztályt végzett kisfiam, mikor megérkezett a nyelvtan DVD, nem tudtam volna elhozni előle. Nagyon tetszett neki és azt mondta, hogy ezzel játék tanulni. Azóta is folyamatosan kéri.

Az ABC-t ezzel véste be. Teljesen megragadt neki, hogy x betűhöz képest a másik előrébb vagy hátrább van. Nagyszerű az anyag, a képek, a feladatok, kellemes az összhatása. Jómagam is sokat tanulok belőle."

Kökényessy Róza
SzülőSzia Erika!

"Nos, bemutatkoznék- Sztolyka Ibolya vagyok. Őszinte leszek, elsőnek, amikor megkaptam a leveled, ki akartam törölni. De mégis meggondoltam magam, nem tudom, hogy miért. De nagyon is jól döntöttem.

Kedvesemmel Angliában élünk, és sajnos nehezen megy az angol nyelv tanulása. Az egyszerű angolt értjük, az utca nyelvére értem. Tegnap voltunk fogorvosnál, és szinte semmit sem értettem, és bosszantott a dolog. Másfél éve kint vagyunk, és ha egy szépen beszélő angollal találkozunk, nem lehet érteni. Sajnos tudom, hogy a szókincsünk sem elég ehhez. Azt is tudom, hogy a környezet határozza meg az egészet. Nem untatlak ezzel.

Nagyon köszönöm a leveleidet, és most nyelvtanozok újra. Gimiben tök nehezen értettem meg a magyar nyelvtant, te meg olyan egyszerűen leírod, hogy az olvasással is tanultam már.

Köszönöm mégegyszer, és hálával is tartozom."

Üdvözlettel,
IbolyaSzia Erika!

"Ez a program úgy jó, ahogy van! Nagyon-nagyon tetszik nekem, sőt, a gyermekemnek is, aki mostanában csak ötösöket hoz nyelvtanból! Sokkal könnyebben tanulja meg a nyelvtan szabályokat!"

Üdvözlettel,
Vargáné Bakó Edit
Varga Norbert(4/a)Kedves Erika!

"A nyelvtan DVD nagyon érthetően magyarázza el a nyelvtani fogalmakat, és nagy érdeklődéssel lehet követni, mert leköt.
A feladatok pedig nagyon jók, mert játékosan gyakoroltatja a nyelvtant. Nagyon jó!"

Kulcsár TündeKedves Nagy Erika!

"A nyelvtan anyag - gyerekem szerint, aki 13 éves, használható és érthető. Mivel számítógépes "játék", szívesen ül le a gép elé. A DVD javára írható, hogy a gyerek sok-sok szorgalommal az utolsó hónapban feljavította a jegyét hármasról négyesre."

Üdvözlettel:
Keserü Kati"Mi a nyelvtan DVD-t próbáltuk ki elsősorban, és úgy látom,
hogy tetszik a gyerekemnek. Főleg az, hogy számítógépen kell csinálni.
Így jobban felkelti az érdeklődését, más, mintha könyvből tanulna. Nagyon jó, hogy könnyen tudja egyedül is használni,
és nem kell, hogy ott üljek mellette.

Ezzel megcsinálja önállóan, ez játékosabb. Amikor én segítek neki, akkor gyakran túlmagyarázom a dolgokat, de ez a DVD letisztult formában mondja el neki. "

Simon Lajosné"A gyerekeknek készített, kíválóan érthetö tananyag a felnötteknek is rendkívül hasznos, a külföldön eltöltött évtizedek alatt elfelejtett, vagy kimaradt ismeretek felfrissítésére!"

Mindenkinek ajánlom!
Döme Zsuzsa"A "Nyelvtanból ötös" c. könyve nagyon segíti a gyerekeket a tanulásban, a megértésben.
A legtökéletesebb benne, hogy az ismétlésekben, a visszakeresésben nem kell sok időt fordítani a több évfolyamos könyvek elővételére. Itt egy kötetben megtalálható minden, amire szüksége van egy tanulónak. Tökéletesen átlátható, egymásra épülő. Csak köszönet jár érte. "

Tisztelettel:
egy pedagógus nagyszülő
Tema"A fiam az ált. iskola 5.osztályába jár, és az ő könyvéhez képest az öné sokkal érthetőbb! A feleségem találta a könyvét, és már sokat használták!"

Üdv.
Árvai Attila"Nagyon örülök, hogy megvásároltam a Nyelvtanból 5-ös című könyvet, majd a DVD-t.
Kisfiam, aki egyébként nem viszi túlzásba a tanulást, még a nyaralásba is magával hozta ezt a könyvet, és esténként olvasgatta.

Érdekes volt látni, ahogy értelmet nyernek számára azok a dolgok, amiket az iskolai tankönyvében is olvasott, csak képtelen volt megérteni.
Csak harmadikos volt ezen a nyáron, de egyet már nagyon jól tudott. Ha szeretne megtanulni angolul - márpedig szeretne, mert izgatja az, hogy a külföldi emberekkel is tudjon barátkozni- akkor a magyar nyelvtant nagyon jól kell tudnia.
Köszönöm szépen ezt a segítséget!"

Kristóf Kata

            
 További sikerek más tantárgyakból:
 
 Matek  Kémia
 Fizika  Angol

Nyelvtan oktatóanyagaink között itt válogathat>>