5 + 1 tipp, hogy jó iskolatáskát válassz!

Hamarosan kezdődik a suli. Az egyik sarkalatos pont az iskolatáska kiválasztása. Ráadásul ezt a tortúrát rosszabb esetben évente,
kevésbé rossz esetben 2 -3 évente kell újra és újra eljátszani. Mivel egy iskolatáska nem olcsó mulatság, ezért nagyon fontos a megfelelő táska megtalálása.
Egy biztos közösen kell döntened gyermekeddel, mert neki kell nap mint nap hordania, nem neked. Egy jó sulitáska pedig a hétfő reggeleket is jobbá teszik!

 backpacks-1298160_640

Na mutatom is milyen szempontokra kell figyelned, a táska megvásárlásakor:

 

1.Súly

Könnyítsd meg csemetéd életét! A kisiskolás táskája ne legyen több 1200 -1400 grammnál.
Ha gyermeked felsős akkor is törekedjetek a könnyebb darabokra, hiszen rengeteg mindent kell majd belepakolni, bőven lesz súlya.

2.Méretbackpack-152705_640

A kevesebb több ebben az esetben is. Ne legyen túl nagy. Fontos, hogy több rekesze legyen, hogy a tízórai és egy kulacs is beleférjen.

3.Hátrész és pánt

A gerinc védelme különösen fontos a fejlődő szervezetnél. A háttal legkíméletesebb a kompakt, anatómiai termékek amelyek állítható vállpántúak

4.Biztonság

Fontos a láthatóság. Főleg kisiskolásoknál olyan darabot érdemes választani, ami rendelkezik fényvisszaverő felülettel

5.Belső rend212453_altpic_2

Rendet tartani a sulitáskában nem egyszerű, de ha praktikus rekeszek vannak benne egyszerűbb lesz. Olyan táskát válasz, amely legalább 2 nagy rekesszel rendelkezik,
így a füzeteket és a könyveket egyszerűen külön tudjátok választani.

+1 Anyag

A táska anyaga nem csak a tartósság miatt fontos, hanem azért is, hogy egy nagyobb eső esetén ne ázzon be, tehát vízlepergető legyen.
A legtartósabb a műanyag alsó résszel ellátott típus.

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .