5+1 tipp, hogy gyermeked jobb jegyet kapjon félévkor

Gyermeked félévi bizije milyen lesz? Lehet, hogy megijeszt ez a kérdés, mert… hát… neked kell majd aláírnod, és szeretnéd nem becsukott szemmel aláírni. 🙂 Tudom, hogy hamarosan itt a karácsony, és lehet, hogy nem tartod időszerűnek a mai blogbejegyzésem. Azonban, ha belegondolsz időszerűbb, mint bármikor. Ugyanis most jön a téli szünet, utána pedig már csak szűk 1 hónap maradt a javításra.

child-1529218_640

De a félévi bizi nem rólunk, szülőkről szól, hanem gyermekedről.Gyermeked hatalmas lendületet kap, ha jó jegyek lesznek a bizonyítványában.

Szerencsére van még idő javítani (de azt most azonnal el kell kezdened).
Adok 5+1 tippet azért, hogy gyermeked félévi eredménye 1 jeggyel minimum jobb legyen.

1. Csinálja meg a szorgalmi feladatokat, a házi mellett

Minden gyereknek különböző képességei vannak. Van, akinek bőven elég, ha órán figyel és azok alapján írja meg a leckét, míg más pár plusz feladattal érti meg a tananyagot.

Szorgalmi feladatok elkészítésével gyermeked javíthat a jegyein, no meg lehet pár jó pontot szerezni a tanárnál (hiszen ő fog dönteni, hogy a két jegy között levő gyermekednek megadja-e a jobb jegyet). Nemcsak a tudás, hanem a szorgalom is számít, mikor osztályzásra kerül a sor.

 

562407_xl

 

2. Érdeklődjön javítási lehetőségekről

Minden tanárnak érdeke, hogy diákjai jó jegyekkel zárják a félévet. Amikor valaki 2 jegy között ingadozik, nagy valószínűséggel kap javítási lehetőséget. Ha jobb eredményt szeretne gyermeked, kérjen plusz feladatot, amivel feltornázhatja az átlagát.

Ha a tanár nem is mondja, érdeklődni a javítási lehetőségről bármikor lehet. Ezt viszont érdemes nem az utolsó pillanatokra hagyni. 🙂

3. Gyakoroljon otthon is

Az utóbbi években az oktatási rendszer folyamatosan változott, új módszereket vezettek be, ilyen például a csapatmunka. A közös feladatmegoldás tényleg segíti a tanulást, viszont nem váltja ki a „klasszikus” módszert.

A tanulás sokszor egyéni sportág, mert gyermeked akkor a leghatékonyabb, ha a saját tempójában is átnézheti a tananyagot. Plusz így újra és újra megcsinálhatja a feladatokat, amelyek sokkal jobban rögzülnek majd a fejében.

Szóval a félévi javításhoz ne támaszkodjatok kizárólag az iskolai menetrendre – gyakoroljatok otthon is. Ehhez tudom ajánlani a Tantakit.

magantanulo4

4. Csinálja meg újra az órai feladatokat

Ismétlés és sok-sok gyakorlás nélkül aligha lehet jó jegyet szerezni az iskolában. Az órai feladatokat újra átvenni és levezetni nagyon hasznos, hiszen csak úgy tanulunk, ha valamivel újra és újra szembesülünk.

Ingyenes interaktív, játékos matek feladatok. Klikk a képre, szerezd meg te is:

Matekmix_doboz_ingyenes

5. Vidd el magántanárhoz, ha szükséges

No nem kell ám rendszeresen 🙂 Ha gyermeked úgy érzi, valamit nem ért, akkor érdemes külön tanárhoz fordulni segítségért. Sokszor már egy alkalom is bőven elég ahhoz, hogy megértse az adott témát. Ne várd meg, amíg több heti vagy hónapnyi anyagból marad le – a legtöbb tantárgyból a „halmozott lemaradást” már emberfeletti dolog behozni.

 

+ 1. Tantaki tananyagok

Szinte nincs olyan tantárgy, amihez ne lenne elérhető egy-egy Tantaki DVD, CD vagy kiegészítő anyag. Nézd csak meg, mekkora már a választék.Gyerekbarát oktatóanyagainkkal a félévi hajrát is kellemesebbé teszik.

Játékos, érthető és logikusan felépített tananyaggal segítheted gyermeked kényelmes és hatékony felkészülését a félévi javításra.

Ki mondta, hogy a félévi hajrának kellemetlennek és kapkodósnak kell lennie?

Gyermeked félévi „hajrája” ezentúl így nézhet ki: napi 20 perc játékos tanulás, néhány feladat és egy kis ellenőrzés. Ezután mosolyogva mehet megírni a javítódolgozatot, mert biztos lesz benne, hogy egy (vagy több) jegyet javít majd félévkor.

És igazán meg sem kellett erőltetnie magát 🙂

Az a missziónk, hogy a tanulást örömmé tegyük. A legjobb, hogy 30 napos pénzvisszafizetési garanciánk van, így kockázatmentesen leellenőrizheted, hogy gyermeked tényleg élvezi-e a félévi felkészülést.
(Több ezer szülő visszajelzése alapján mondhatom, hogy valószínűleg élvezni fogja 🙂

 

 

Nagy Erika
a játékos tanulás szakértője

Ha tetszett a cikk, mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a megosztás gombra!

 

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .