A képességfejlesztő játékok szörnyű titka

Mi a titkuk a képességfejlesztő játékoknak?

 

Emlékszem, hogy talán 4 éves koromban kaptam egy kisvasutat. Úgy reklámozták, hogy az összeszerelés miatt fejleszti a finom-motorikus képességeket, illetve a tervezést is.

A valóságban nagyapám nagyon boldog órákat töltött az összeszereléssel, amíg én a szaloncukrokat ettem a karácsonyfáról 🙂

végre1

A tanulság?

A legjobb képességfejlesztő játék: amit a gyermeked valóban használ. Vegyük példának ezt a Tantaki szorzótábla gyakorlót.

Színes, vidám, és élvezettel gyakorolják a gyerekek a szorzás műveletét.

A szorzótáblát addig érdemes gyakorolni, amíg már a könyökünkön nem jön ki és amíg ha álmunkból is felriasztanak, tudjuk, mennyi 6x5. A CD tehát tökéletes gyakorló, és a legnagyobb előnye az,
hogy a gyermeked tényleg játszani fog vele.

szorzotabla_gyakorlo_300

 

Ma a memóriafejlesztés fontosabb, mint eddig bármikor.

Az emberi test folyamatosan alkalmazkodik: ha nem használod az izmaidat, akkor fokozatosan elpuhulsz; ha nem használod a matekot, akkor szép lassan elfelejted.

Ma az okoseszközök „helyettünk emlékeznek”. Nagyon sok információt már meg sem jegyzünk, mert egyetlen Google-keresésbe kerül „emlékezni”.

Ez felnőttként talán nem olyan nagy gond, de gyermeked kognitív képességei még alakulóban vannak. Ha úgy nő fel, hogy a memóriáját nem fejleszti, akkor felnőttként már
nem tudja behozni a lemaradást.

 

Emlékszel, hogy milyen nyűg volt betanulni a szorzótáblát? Én is.

A magolást ugyan nem tudom megspórolni gyermekednek, de élvezetesebbé tehetjük! 200 játékos és vidám feladattal a szorzótáblát úgy tanulhatja meg gyermeked, hogy közben nem érzi nyűgös tanulásnak.
Tedd a kosárba a Szorzótábla gyakorlót.

 

 

szorzotabla_2

 

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .