A kreativitás és a Tantaki

Az iskolai dicséret és a növekvő kreativitás

Tegnap, amikor elmentem kislányomért az iskolába, a tanító nénije megjegyezte, hogy mindent szépen bepótolt, az órákon is aktívabb, mint korábban és nagyon sok jó ötlete és példája van. Végül megkérdezte, hogy van ennyi időm, mert valaki biztosan foglalkozott vele. Elmeséltem neki, hogyan találkoztam a Tantakival és, hogy nekünk mennyire bevált. Megkérdezte, hogy milyen korosztály számára ajánlott, mert az ő 8. osztályos fiának nehézségei akadtak kémiából. Válaszként felírtam neki egy papírkára, hogy Tantaki és hozzátettem, hogy nézzék meg a honlapon a 8. osztályosoknak szóló kémia demót.

kémiából Ötös 8.

Mikor hazaértünk, megdicsértem kislányomat, elújságoltam neki, hogy a tanító néni nagyon elégedett vele. Kicsit játszott, megírta a háziját és persze aznap sem maradhatott el a Tantakizás.

Eltelt pár nap, csörög a telefon. „Szia! Bencének szombaton lesz a szülinapi zsúrja. Ugye, el tudtok jönni?” Azt válaszolom, hogy persze és megköszönöm a meghívást.

telephone

Kislányom épp a házi feladatait írja, szólok neki: „Panni! Bence meghívott a szombati zsúrjára.” Örömében felpattan és fut egy kört a lakásban. Elmosolyodom, mert eszembe jut a Tantakis kisfiú a boltból. Kislányom visszafelé jövet megölel, majd gyorsan beszalad a szobájába. Pár perc múlva egy újabb rejtvénnyel jön ki a konyhába és a kezembe nyomja. Ismét két képet rajzolt: az egyik oldalon egy toll látható, a másikon pedig egy szekér, amelyet egy pálcikaemberke megpróbál arrébb löködni. „Húha… megvárhatom vele apát?”- kérdezem reménykedve. Kislányom engedélyt ad és sarkon fordul.

Amikor férjem megérkezik, leteszem elé a rejtvényt: „Nézd csak, Panni új rejtvénye nekünk.” Elmosolyodik, mintha ő tudná a választ és így szól: „Akárki is legyen ez a Tantaki, tud valamit.” Aztán rájövök, hogy tudja is a megoldást, mert így szól: „Toll és tol.”

Képkivágás 1

Vacsorakor férjem elő is hozakodik a témával és elmondja a megoldást Panninak. „Nagyon ügyes vagy apu! Szeretnél majd néha te is játszani a Tantakival? Tele van ám ilyen érdekességekkel!” Az apuka egy mosollyal és egy bólintással válaszol, és felém fordul: „Majd együtt rajzolgatunk neked rejtvényeket, jó lesz?”

Itt a többit is kipróbálhatod!>>

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .