Becsengettek: Kezdődhet az új tanév

Segítség! Mindjárt itt a suli!!!

 

Vége a nyári szünetnek, az édes semmittevésnek indul az iskolai hajtás, a gyerekek szomorkodnak, a szülők stressz faktora az egekbe száll.

Ha Gyermekeink tehetnék, örök nyári szünetre voksolnának az iskola helyett. Azonban szavazás nincs, a suli pedig egyre csak közeleg.

Újra felmerül a pokoli pénzkérdés, hogy mikor hol mennyit és mit vásároljunk Gyermekünknek. Öntapadós fóliák hadával kell felvennünk a harcot, amelyek a világ minden kincséért sem oda tapadnak, ahova kellene, vagyis a könyvekre, füzetekre.

9109688_xl

Kész káosz, mondhatni, viszont van pár tipp, amivel megspórolhatsz magadnak egy jókora fejfájást, vagy akár meg is szépítheted ezt az eddig borzalmasnak titulált pár hetet.

Szervezettség a szervezetlenségben

  1. Nézd át, mi van otthon.

Valószínűleg az elmúlt tanévből több megkezdetlen füzet gazdára vár még. Az írószereket is érdemes átbogarászni, mert csekély az esély rá, hogy ne legyen kéznél pár használható. A vignettákat, tankönyv csomagoló papír átnézését se hagyjuk ki a sorból!

  1. Többet ésszel, mint pénzzel

Az iskolatáska története.

Hm, jól emlékszem mennyire próbáltam édesanyám szívére hatni, hogy márpedig nekem kell az az új 101 kiskutyás kis táska, mert a régi már nem tetszik. Hát igen. Nem ritka ez az eset, így érdemes olyan iskolatáskát vásárolni, amely nem feltétlenül van tele az összes Disney hercegnő képével. Minél egyszerűbb, letisztultabb táskát választunk, annál valószínűbb, hogy a későbbiekben megköszönjük ezt még magunknak. Persze így sem ússza meg senki szárazon, hogy egész általános iskolában ugyanazt a táskát hordja gyermeke, de jókora összegeket spórolhatunk meg így is magunknak.

Ha Gyermekünk kisiskolás, akkor fontos vásárláskor arra is odafigyelni, hogy vastag, állítható pántokkal, és külső zsebekkel rendelkezzen az iskolatáska.

csalad_tanul

Egy szabályos tolltartó

Ennek a tanszernek a vásárlásakor elég egy szabályt szem előtt tartanunk:

„A kicsiknek nagyobb, a nagyobbaknak elég a kisebb”,

…mivel felsőbb éveseknek már nem kell színes ceruzák tucatjait maguknál tartani. Többféle vonalzó [egyenes, derékszögű], körző viszont mindig legyen otthon, mert amint beköszönt a geometria, ezek elkerülhetetlen eszközei a tanóráknak.

A füzeteken soha ne…

A megfelelő méretű füzetek darabján ne spóroljunk, mert kellemetlen helyzetbe kerülhet Gyermekünk, amikor hopp, volt nincs üres oldal, ezáltal pedig nem tud rendesen jegyzetelni az órán, esetlegesen egy rossz pontot is begyűjt hanyagságunkért. Az lebegjen a szemed előtt, hogy vonalas- és kockás füzetből mindig legyen +1 tartalék, így biztos elkerülheti Gyermeked a kínos helyzeteket.

Készítsd magad! Anya is lehet kreatív!

Jelölő

Különféle írószerek, tanszerek feliratozásához jó szolgálatot tehet egy jelölő, amihez nem kell más csak öntapadós papír és nyomtató. Ezt a kis cetlit tetszésetek szerint díszíthetitek, a lényeg, hogy Gyermeked könnyen tudja azonosítani, hogy az övé, valamint, hogy jól érezzétek magatokat a készítése közben.

Füzetcímke

Nagyon sokszínű- méretű – formájú kapható, de miért ne készítenénk el mi magunk, olyannak, amilyennek mi szeretnénk? Színes papír és tollak maximum pár matrica és együtt élhetjük ki kreativitásunkat Gyermekünkkel.

Könyvjelző

Tervezd meg, készítsd el! Az általános iskolások számára nélkülözhetetlen lehet ez a kis apróság, de hosszú távon nagy segítséget nyújthat, mivel Gyermeked így könnyebben nyomon tudja követni, hogy hol tartanak az iskolában. Ráadásul még jól is néz ki!

A képek alapján te is könnyedén megcsinálhatod ezt a kis 5perces szösszenetet!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Amire szükséged lesz: színes papír, színes tollak, ragasztó, olló és egy csipetnyi kreativitás

Miután megkaptuk a kis papír szörnyünk alapját nincs is más dolgunk csak kedvünk szerint díszíteni, ragasztani, majd a könyvünkbe helyezni.

Ha elég merészek vagytok, akkor akár egy sima egyszínű 15 Ft-os füzet borítóját is megkreálhatjátok, hidd el így jobb kedvvel fogja kinyitni Gyermeked azt a füzetet, amit veled közösen készített.

Hogyan hozd meg Gyermeked kedvét az iskolához?

Hozd formába!

A kiadós reggeli természetesen most is elengedhetetlen. Az okos szülő iskolakezdés előtt pár héttel pedig a korai lefekvési időt is próbálja újra visszahozni Gyermeke napirendjébe, mivel így egyszerűbb lesz az átállás a korán kelésre.

Gyereksarok

Alakíts ki Gyermekednek egy sajátos kis környezetet, ahol van egy asztala, amit tetszése szerint eláraszthat sulis holmikkal. Ahol van egy széke, ahová nyugodtan leülhet, ha olyan kedve van, vagy elvonulhat, amikor arra van szüksége.

1 meglepetés belefér

Fontos, hogy tudjunk nemet mondani Gyermekünknek, viszont ebben az esetben most ezt felejtsük el és lepjük meg a tanévkezdés előtt valami aprósággal. Egy magazin, vagy egy kis könyv, amit olvasgatni tud iskolába menet már jó kezdet lehet, hogy ne rosszallóan álljon a sulihoz.

Az iskolakezdés napján… a jóból sosem árt a sok

Varázsolj örömöt Gyermeked arcára, például úgy, hogy egy mosolyt rajzolsz a fürdőszoba tükrére, vagy a kedvenc zenéjével kelted. A lényeg, hogy érezze a törődést, és azt hogy Rád bármikor számíthat, mert ez így is van.

Sok sikert kívánunk Neked és Gyermekednek az új tanévhez!

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .