✔ 4 tanács a jobb felvételihez

A mai nap egy fontos időpont van azoknak, akiknek a gyermeke jövőre kezdi a középiskolát, ugyanis ma (2016.12.09.) van lehetősége gyermekednek jelentkezni a központi írásbeli felvételi vizsgára.
Ha csemetéd felvételi előtt áll, akkor gondolom, Ti is a jelentkezés lázában égtek. 🙂

Ha olyan iskolát választottatok, ahol az írásbeli vizsga eredményei számítanak, akkor ezek a tesztek sorsdöntőek.

Már nincs sok idő, kicsivel több, mint 1 hónap van hátra a 2017-es felvételiig. (2017. január 21-én lesz a matek írásbeli.)

 

Miből tanulsz vele? Gyakoroltok eleget? Hogyan készültök rá?

Ezek a kérdések igen fontosak, ha szeretnétek, hogy sikeres legyen a felvételi.

Szülőként átérzem, hogy aggódsz. 🙂 Azt is tudom, hogy a matek nehezebb tárgy, mint a többi, mert sokkal több probléma van vele.  A jó hírem az, hogy ha most belehúztok a tanulásba, és gyermeked sokat tanul, akkor még van elég idő ahhoz, hogy jól sikerüljön a felvételi vizsga.

Ezért készítettünk egy oktatóanyagot, amely a matek felvételire készíti fel gyermeked! Klikk ide, próbáljátok ki közösen gyermekeddel! >>

 

Itt van 4 tanács, amit érdemes megfogadni:

Típusfeladatok

Vegyétek át újra azokat a feladatokat, amik nagy valószínűséggel benne lesznek a felvételiben. A típusfeladatok sokat segítenek ilyenkor, ezekkel össze lehet rakni egy jó alapot, amelyre gyermeked támaszkodhat majd.

 9735560_xl

Korábbi felvételik

Ha jobban megnézed a pár évvel ezelőtti felvételiket, sok hasonlóságot fogsz találni köztük. Az alap szinte mindig ugyanaz, sokszor csak a számok változnak. Ezeket a feladatokat nézzétek át és az ilyen típusúakat gyakoroljátok.

Ingyenes interaktív, játékos matek feladatok. Klikk a képre, szerezd meg te is a teljesen ingyenes Matek Mixet, amely 1-9. osztályig tartalmaz matek feladatokat:

Matekmix_doboz_ingyenes

Gyakorlás, ismétlés

A matek az, amit nem lehet elégszer gyakorolni. Mivel a példák logikailag egymásra épülnek, és folyamatosan nehezednek, ezért érdemes mindig az alapoknál kezdeni az ismétlést is.Tehát gyakoroljatok sokat! 🙂

Kiegészítő anyagok

Ezekre azért van szükség, mert egy 45 perces matekórába nem fér bele minden. Nem jut minden gyerekre idő, így az otthoni plusz tanulás sokat segít – ha életet nem is,  de felvételit ment. 🙂

A kiegészítő anyagoknak nem feltétlen kell még több tananyagot tartalmazniuk. Elég, ha más megközelítésből mutatnak be egy adott típusfeladatot, vagy az érthetőbb magyarázat miatt gyermeked végre megérti azt is, amivel addig gondja volt.

notebookozik

Mindez a felvételin plusz pontot is érhet. Az a néhány plusz pont lehet a különbség a vágyott középiskola… és a „na jó, ezt is bejelöljük” középiskola között.

A visszajelzések alapján a Felvételire fel! matekos oktatóanyag nagyon hatékony társ a felvételire való felkészülésben.

Tantaki matematika 8 felvételi felkészítő

Ez az oktatóanyag lényegében garantálja, hogy a matekon ne múljon – a felvételizők titkos segítőtársa, amely a sok típusfeladattal és a felvételikre kihegyezett elmélettel segít gyermekednek bejutni a célzott középiskolába.

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .