Karácsonyra hangoló kreatív ötletek

A karácsonynak van egy olyan feelingje, amit semmilyen más ünnep nem tud megadni. A havazás, a fehérség, a karácsony, az adventi időszak… csodálatos 🙂

Ti hogyan készültök az ünnepre?

Csináld-magad ötletekkel, karácsonyi inspirációkkal van tele az internet, és tudom, hogy te is belefutottál néhányba az elmúlt hetekben. Kiválogattam neked a saját kedvenceimet, hogy pillanatok alatt feldobhasd az otthonodat és karácsonyi hangulatot varázsolhass.

christmas-754265_640

Mondjuk koszorút…

Nem kell virágkötőnek lenned ahhoz, hogy fél óra alatt összerakj egy adventi koszorút vagy asztaldíszt. Szükséged lesz egy fonott koszorúra, ez lesz az alap, amire a többi kiegészítő kerül. Ezek lehetnek gyertyák, fenyőágak, csillámos papírok és szalagok, de apróbb gömbdíszeket is használhatsz.

Ha szeretnél egy kis időt spórolni, vehetsz olyan koszorúalapot, ami már alapból zöld. De te is feltűzheted a fenyőágakat rá.

Mindent úgy helyezhetsz el az alapon, ahogy szeretnél. Rád van bízva, csak rajtad múlik, mennyire vagy kreatív… vagy formabontó 🙂

advent-1756251_640

 

Vagy egyedi mécsest!

Hobbiboltokban kaphatsz szebbnél szebb mintás papírokat, amik között biztosan találsz olyat, ami neked is tetszik.

Igazából az ilyen boltok veszélye az, hogy mit ne vegyél meg. 🙂

Néhány száz forintért vegyél pár kisebb-nagyobb mécsest, a papírt vágd méretre,és ragaszd a mécsesekre. Egyedi, különleges, és még közös családi programként is megállja a helyét. (A gyermekem imád mindent, ahol ragasztgatni kell és lehet egy kis felfordulást csinálni… 🙂

 
Ha a karácsonyi díszek készítéséhez nincs kedve gyermekednek, addig foglald le egy kis Tantaki játékkal! Próbáljátok ki a teljesen ingyenes Nyelvtan Mix programunkat, amely segítségével játékosan lehet tanulni a magyar nyelvtant. Az igényléshez kattints a képre:

 

nyelvtanmix_doboz_ingyenes

Ajtókopogtatókkal hogy állsz?

Ha a koszorú készítésre már rávetted magad, illene valamit aggasztanod az ajtódra is. De olyat, amin még az is bekopogtat, akitől nem várod. (Hogy megkérdezze, honnan van a díszed…)

Kicsit időigényes, ha egy igazán különleges ajtókopogtatót szeretnél készíteni. Vehetsz hozzá alapot, amire tűzhetsz az adventi koszorúdon lévő díszekhez hasonló kiegészítőket.

door-wreath-1065410_640

Asztaldíszeket is készíthetsz

Ha nem vagy híve a “kötelező 4 gyertyás adventi koszorúnak”, varázsolj karácsonyt úgy az otthonodba, hogy minden családi étkezést ünnep legyen tőle.

Egy kisebb ezüsttál közepére ragassz egy nagy gyertyát. Használd a karácsony színeit: pirosat, fehéret, aranyat vagy ezüstöt. Esetleg mindet egyszerre.

gift-1148218_640

A gyertya köré ragassz tobozokat, apró gömbdíszeket, fenyőágakat, gyöngyöket. Dobd fel a végeredményt csillogós szalagokkal vagy fagyönggyel, és kész is van a gyönyörű karácsonyod. Akarom mondani: az asztaldísz.

És ez csak 4 gyors ötlet a több száz lehetőséged közül, amivel a karácsonyi hangulatot tovább fokozhatod otthonodban.

Érdemes egy délutánt rászánni erre és elkészíteni a saját díszeid. Gyermekedet is lefoglalja, és a díszek sokkal értékesebbek lesznek, mintha csak úgy megvennéd őket.

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .