Tudod mikor hasznosul a legtöbb információ az olvasás során?

Sokan vizsgálták már ezt a kérdést, hiszen mindannyiunkat érdekel, hogyan tudunk a legkevesebb energiával a legtöbbet kihozni az iskolai évek során.

Igazság szerint nincs sok jó hírem...

Ha csak passzívan ülünk egy tanórán vagy felnőttként már egy tanfolyamon, a leadott anyag 10%-a vándorol a fejünkbe. Igen, jól látod, nem elírás!

Ha jegyzetelünk is, akkor már 20% hasznosul, de ez még mindig nem sok...Hiszen ebből még nem lesz jó jegy, sem sikeres záróvizsga!

 

konyves_lany

Tudod mikor hasznosul a legtöbb információ?

Akkor, ha el is készíted!

Éppen ezért, ha a gyermeked lapbook segítségével készíti el az olvasónaplóját, sokkal mélyebben megérti majd a regényt is, amit elolvasott.

A lapbook tulajdonképpen egy olyan könyvet jelent, amit a gyermek maga készít el egy adott témakörben. Miközben ezt a könyvet készíti, már meg is tanulja a témakör legfontosabb részeit, vagy az olvasmányhoz kapcsolódó minden fontos momentumot!

 

vuk_lapbook1_1000_350

 

Próbáljátok ki Ti is, most Biztos Ötös garanciával. Az alábbi linkre kattintva (vagy a böngészőbe másolva) láthatod a teljes listát:

http://gyereketeto.hu/termekkategoria/olvasonaplo/

 

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .