7 TANULÁSI TIPP, hogy jól induljon az iskola

Szeretnék egy kis segítséget adni az otthoni tanuláshoz, hiszen lassan jönnek a dolgozatok, és kezdődik az igazi tanítás.
A bemelegítésen már túl vagytok, szóval itt az ideje, hogy egy kicsit ráhangolódjatok a tanulásra.


Íme az én 7 legjobb tippem a könnyű tanuláshoz:

1) Teremts nyugodt és csendes környezetet a tanuláshoz. Úgy nem lehet tanulni, hogy közben szól a zene vagy a TV-ben  a kedvenc sorozatod. Legyen csend, amikor tanul gyermeked.

2) Állíts fel sorrendet a tanulnivalókban. Nézd át, hogy miből van lecke vagy tanulnivaló, és írj egy listát a füzetedbe, és haladj sorban. Ha elkészültél az egyikkel, akkor pipáld ki, és menj a következőre. Így nem keveredsz zűrzavarba a tanulással kapcsolatban, és látni fogod, hogy hol tartasz.

3) Soha ne kezdj el úgy tanulni, hogy éhes vagy fáradt vagy! Ez azért fontos, mert a figyelmedet nem tudod a tanulásra összpontosítani, ha majdnem elalszol, olyan fáradt vagy, vagy nem ettél semmit egész nap. Így hosszadalmas és szenvedéssel teli lesz a tanulás. Ezért minden nap aludj eleget és egyél eleget!

4) Használj a tanuláshoz szótárat! A tantárgyak tele vannak szakkifejezésekkel, amiket csak az adott témakörben használunk. Nem várhatod el magadtól, hogy előre tudd a szakkifejezéseket abban a tantárgyban, amit most kezdtél el tanulni. Ezért legyen kéznél mindig egy szótár, amit elő tudsz venni és meg tudod benne nézni, ha ismeretlen szóval találkozol.

5) Használj tükröt! Mit jelent ez? Ha például történelmet vagy magyart tanulsz, akkor a leckét egy tükör előtt felmondhatod, hogy lásd, mennyire tudod összefüggően elmondani azt, amit megtanultál. Mert lehet, hogy úgy érzed, tudod az anyagot, de elmondani már nehezen megy. És ha a tanár kihív felelni, ott bizony beszélned kell. Tehát ha otthon begyakorlod a felelést, akkor a suliban sokkal könnyebb lesz.

6) Használd a Tantaki oktatóprogramokat! Ha szeretnéd begyakorolni a tananyagot, akkor használd a Tantakit, hiszen minden egyes anyagrészhez gyakorlófeladatokat találsz, amivel nem csak leellenőrizheted a tudásodat, gyakorolhatsz is, és közben jól szórakozol a tanulás közben. ITT tudod beszerezni!

7) Rajzolj! Ha valamit nem tudsz kiokoskodni vagy nem érted az összefüggéseket, akkor rajzold le! Meglátod, sokkal egyszerűbb lesz így a tanulás.

Használjátok ezeket az eszközöket minden nap, és meglátod, sokkal könnyebb lesz így a tanulás!

Sok sikert kívánok!

 

Üdv, Erika

http://vasarlas.tantaki.hu/

 

Ha tetszett a cikk, mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a megosztás gombra!

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .