Ingyen kiszállítjuk Európa anyanyelvét, ráadásul kedvezményesen

Szerinted az ötös nyelvtudás elég?

Hadd meséljek el egy rövid történetet.

Épp a Kisföldalattin utaztam, ami szinte mindig tele van turistákkal. Velem volt egykori osztálytársam, aki németből színötös volt.

Megkérdeztek minket, hogy a Hősök tere mellett van-e a Szépművészeti, és hogy végállomásig kell-e menni.

Barátnőm elkezdett izgulni, picit fehérebb lett az arca, és zavartan nevetgélve makogott néhány nyelvtanilag sem helyes rövid mondatot. Nem tudott válaszolni. Bár nem mondta, de láttam rajta, hogy ezt nagyon cikinek érezte.

Imádom őt, nagyon édes lány, és név nélküli a sztori – ezzel csak azt akartam bemutatni, hogy…

german-flag-1332897_640

A színötös nyelvtudás egy lutri.

Vagy van mögötte használható nyelvtudás.

Vagy nincs.

Jellemzően az iskolai nyelvoktatásnál a jegyre mennek – gyermeked tanulja meg az anyagot, ismerje a szavakat, tudja a nyelvtani szabályokat, végül írjon ötöst. Ezzel az iskola letudottnak tekinti a nyelvoktatási feladatát.

Szerintem a valódi nyelvtudás az, amikor tényleg tudod használni a nyelvet a mindennapi életben. Tudom, hogy ez triviális – de a statisztikák rendre olyasmit mutatnak, hogy a magyarok kb. 10-30%-a beszél folyékonyan egyetlen idegen nyelvet (a szám felméréstől függ).

Oktatunk, de úgy látszik, hogy nem elég jól.

 

Mit tehetsz, hogy gyermeked német nyelvtudása acélos legyen?

Segítesz neki, hogy ő is játékos formában tanuljon németül.

A Német kezdőknek DVD-t (beszédcentrikus oktatóanyag!) kezdőknek fejlesztettük ki, akik profi módon szeretnék megtanulni a német nyelv alapjait. A tananyag 560 gyakorló feladatból áll, és több, mint 300 szót tanulhat meg gyermeked játékosan. A német nyelvű részeket anyanyelvi tanár mondta fel, hogy a helyes kiejtéssel se legyen gond.

nemet_kezdoknek_305

A Német minden esetre gyakorló CD 300 játékos feladattal megtanítja a névelőket, tárgyesetet, birtokos esetet, többes számot és részes esetet –tehát a német méregfogának tartott ragozást.

nemet_minden_esetre_400

És el ne feledjem, hogy ma éjfélig (2016.06.10.) ingyenes a kiszállítás, ráadásul kedvezményes áron kínáljuk mindkét oktatóanyagot!

Kattints ide, tedd a kosaradba az akciós német anyagokat!

A nyár tanulásra való? Igen, ha Tantakival tanul gyermeked

Mindez azt jelenti, hogy a nyáron gyermeked fel tud zárkózni németből… vagy elkezdheti a németet… és napi 30-60 perccel úgy mehet vissza ősszel az iskolapadba, hogy az osztrák gyerekek nyelvtudását is lekörözi.

Jó, lehet, hogy picit túloztam. 🙂

Az viszont igaz, hogy ez az oktatóanyag nem az ötösre hajt, hanem arra, hogy gyermekednek használható nyelvtudása legyen németből – abból a németből, ami Európa anyanyelve (a beszélők számát tekintve).

Képzeld el, hogy milyen büszke leszel gyermekedre, amikor a nehéznek tartott német nyelvet gyönyörű folyékonysággal beszéli.

Tudom, hogy a nyár inkább a pihenésé –de a Tantaki játékos feladatai inkább érződnek egy applikációnak vagy egy „verseny nélküli Honfoglalónak”, mintsem oktatóanyagnak. Ez tudatos: a célom az, hogy gyermeked megszeresse a tanulást, és önmagától leüljön az oktatóanyag feladatait megoldani.

Klikk a linkre, vagy másold böngésződ címsorába, próbáljátok ki ti is, hogy mennyivel könnyebb az idegen nyelv tanulása a Tantakival:
http://vasarlas.tantaki.hu/nemet

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .