Hogyan kell(ene) nyáron használni az interaktív tananyagokat?

A héten minden gyereknek véget ér az iskola. A legtöbb gyerek által várva várt nyári szünet a kezdetét veszi. Eldobják az iskolatáskát 2 és fél hónapra és jöhet:

  • a nyaralás
  • a nyári tábor
  • vagy a strandolás stb.

De ebben a hosszú időben érdemes lenne valami hasznos dolgot csinálni. Nemde?

sun-147426_640

Jó ha tudod, a nyár a feldolgozás és a felejtés időszaka a gyermekeknél. Nyáron az agynak is kell egy kis pihenés, de ez nem azt jelenti, hogy nem szabad semmit sem bele tölteni. 🙂

 

Sok család gondolja ezt, ezért főleg a vakáció végén előkerülnek az elásott füzetek és a különböző foglalkoztató könyvek.

De miért ne lehetne akár hamarabb is tanulni valamit? Egyébként is, a kisebb gyerekek hamarabb megunják a láblógatást, főleg egy hosszabb esős vagy egy nagyon meleg időszakban, és akár maguktól is előveszik a füzeteket, esetleg ők maguk kérik, hogy gyakoroljatok egy kicsit.

Ilyenkor azonban ez játéknak minősül.

 

Ha pedig játékos tanulásról van szó, akkor a Tantaki interaktív tananyagai segítenek Neked és gyermekednek. Hiszen a tananyagot tömör, érthető és könnyen megjegyezhető összefoglalókban hallgathatja meg a gyermeked, majd rögtön ellenőrizheti tudását a gyakorlófeladatok segítségével.

kislany_laptoppal

A Tantaki játékossá és érthetővé teszi a tananyagot, és ez a kulcs. Ugyanis a legtöbb tanulási nehézség mögött az áll, hogy a gyermek nem érti a tananyagot, vagy nem élvezi a tanulást.

 

Az oktatóanyaggal mindkét dolgot egyszerűen megoldhatod!

 

De ezt az 1 dolgot be kell tartanod az oktatóanyag használata során

 

A Tantaki oktatóanyag ugyan az önálló tanulást segíti, de nem az egyedül tanulást. Mit is jelent ez?

Röviden azt, hogy gyermekeddel érdemes együtt tanulnotok. Nem kell feltétlenül az asztala mellett állnod, de neked is figyelned kell, ha elakad, akkor pedig segíteni, vagy motiválni őt. Érdemes bevezetni a heti 3x15 perces Tantaki játék időszakot. (A lényeg, hogy rendszeresen használja az általa kiválasztott tananyagot. Ha többet használja, az mindenkinek csak jó!) Közben te vasalhatsz, főzhetsz, vagy mosogathatsz, de fél füllel ott kell lenned.

 

kislany_laptop

Kerülj Te is képbe, hogy mit kell tanulnia gyermekednek. Ha eddig esetleg nem volt időd követni a tananyagot, meg fogsz lepődni, hogy mi mindent kell gyermekednek megtanulnia. Mutasd meg neki, hogy mindez téged is érdekel, sőt akár Te is kitölthetsz egy feladatsort, hogy hogy megy (lehet, hogy a gyermeked ügyesebb lesz, főleg, ha nehezebb tantárgyakról van szó, például matek vagy fizika).
Mit mond a szakértő az oktatóanyag helyes használatáról?

Hallgasd meg Te is ezt a telefonos interjút,
hogy a lehető legjobban kihasználhasd az oktatóprogramokat:

Klikk ide az interjú meghallgatásához! >>

 

A nyár kiválóan alkalmas a tananyag átismétlésére. Ti hogyan szoktatok nyáron tanulni? Írd meg kommentben! Segíts Te is szülőtársaidnak!

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .