Ingyenes kiszállítás az első 30 rendelőnek

Az év végi jó jegyek most készülnek

 

Ha gyermeked félévi bizije nem sikerült olyan jól, ahogy szeretted volna, akkor van egy jó hírem: a következő félév nemsokára elkezdődik, és tudok egy különleges „eszközt” ahhoz, hogy ez már jól sikerüljön.

De előbb hadd meséljek a félelmeidről.

 

Minden szülő legnagyobb félelme, hogy „rosszul” nevel

Amikor megszületett a gyermekem, hirtelen minden rokonom és barátom „gyermeknevelési szakértő” lett – mondták, hogy mit hogyan csináljak, mikor pelenkázzak, milyen bébiételt vegyek, mikor vigyem bölcsibe, mikor fektessem le aludni stb. stb.

Persze a vélemények sokszor egymásnak ellentmondtak, illetve többen szóltak, hogy nem úgy kéne nevelni a gyermekeim, ahogy jelenleg nevelem őket.

(Nem hibáztatom őket: a legjobb szándékkal segíteni akartak.)

Egyvalami azonban megmaradt.

Sad businesswoman

„Mi van, ha tényleg rosszul nevelem a gyermekeim?”

Szerintem minden szülőben ott a kétely, hogy talán valamit elront. Talán tényleg máshogy kéne. Talán nem adsz meg neki mindent (mert többet is adhatnál). Talán nem készíted fel őt az életre eléggé.

Emellett azt is tudjuk, hogy ha valamit most elrontunk, akkor azt később már nagyon nehéz (vagy lehetetlen) bepótolni. Ha most 7 éves gyermekednek nem mondasz el valami fontosat, akkor 18 éves korában már hiába mondod azt, amit akkor és ott elszalasztottál.

Ilyenkor egész életedre benned marad a tüske, hogy „mi lett volna, ha”.

Mi lett volna, ha még ezt és ezt elmondod neki.

Mi lett volna, ha türelmesebb lettél volna akkor, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Mi lett volna, ha felismered a jeleket. Mi lett volna, ha tudatosabb szülőként nevelted volna őt. Mi lett volna, ha évekkel ezelőtt tudod azt, amit most tudsz.

Gondolj bele, hogy ha egy csomó olyan dolgot tudsz, amit 18 éves korodban még nem tudtál – és biztosan sorolni tudod azokat a hibákat és rossz döntéseket, amiket mai fejjel már nem hoznál meg.

Így van ez a gyermekneveléssel is.

 

Tanulj az én hibáimból!

Nézd, én nem fogom azt mondani, hogy rosszul neveled a gyermeked – nem ismerlek személyesen, így nem tudom.

De még ha tudnám is... akkor sem mondhatom meg, hogy mit hogyan csinálj, elvégre „ki vagyok én”.

Azt viszont tudom, hogy én milyen hibákat követtem el, és mit kellett volna máshogy csinálnom. Plusz a Tantaki vezetőjeként ezrével kapom a leveleket, tippeket, tanácsokat, észrevételeket és több ezer szülő mindennapos tapasztalatát. Ezzel egy olyan „tapasztalatgyűjtemény” halmozódott fel a Tantaki közösségében, ami az egész országban egyedülálló.

 

Erre alapozva megírtam az „Egy sikeres anya kézikönyvét”

Ez egy olyan útmutató, amellyel sikeres felnőttet faraghatsz gyermekedből.

 

erika_konyve800_600_423

A könyv segíteni fog, hogy...

  • összhangba kerülj gyermekeddel (meg fogod érteni, hogy mit miért mond vagy épp mi van valójában a nagy hisztik mögött)
  • legyőzd a tanulási nehézségeit (és segíts neki megtalálni, hogy melyik az a terület, amit szenvedélyesen tanul és szeret)
  • milyen azonnal felhasználható tanulási praktikákkal tanulhat kevesebb idő alatt többet
  • milyen alternatív tanulási módszerekkel teheted a leckeírást és dolgozatra való felkészülést gyorsabbá, hatékonyabbá és élvezetesebbé
  • hogyan motiváld őt akkor is, ha már legszívesebben felgyújtaná a tankönyveit
  • hogyan segítsd, hogy felismerje az erősségeit
  • hogyan neveld kitartásra, felelősségtudatra és önállóságra

 

Szülőknek egy szülőtől

Én nem egy „gyermeknevelési coach” vagy valami tanácsadó vagyok, aki az iskolapadban tanulta a gyermeknevelés elméletét...

...Hanem egy elfoglalt szülő, aki nagyon hasonló problémákkal szembesül, mint te. A könyv minden oldalán érezni fogod, hogy ezt nem egy eldugott toronyszobában okoskodtam ki... hanem az életben.

A könyv gyakorlati tudásanyaga, kipróbált tippjei és „miért nem én gondoltam erre” felismerései segítenek majd abban, hogy szülőként könnyebb dolgod legyen és a hétköznapjaid egyszerűbbek és stresszmentesebbek legyenek – miközben ott a megnyugtató tudat, hogy jól neveled a gyermeked.

konfliktus

 

A legtöbb könyv hibája, hogy nem életszerű:

Hányszor, de hányszor olvastál már olyan tanácsokat, amik tényleg jók lennének... ha lenne rá időd, ha nem érne annyi stressz, ha nem kéne állandóan rohanni. A legtöbb „tanácsadókönyv” azt feltételezi, hogy az életed könnyű és a napjaid 36 órából állnak, és mindenre sok energiád van és állandóan lelkes vagy.

Én viszont ugyanúgy dolgozom, mint te. Céget vezetek, elviszem a gyereket az oviba, a kocsiban a kollégákkal telefonálok, az orvosnál a következő Tantaki-kampány ötletét firkantom a telefonomba, és este 10-re már zsong a fejem.

Ha te is elfoglalt szülő vagy, akkor ez a könyv neked szól.

 

Nem tanácsokat adok, hanem egy útra invitállak

A könyvben az én tapasztalataimat olvashatod, és azokat a felismeréseket és bevált praktikákat, amelyek nekem tényleg működtek (és működnek).

Nem fogom megmondani, hogy mit csinálj és hogyan csináld, mert ezt te tudod a legjobban. De azt meg tudom mutatni, hogy én hogyan nevelek gyermekeket, és ha van egy még megoldatlan problémád, akkor megtalálhatod rá a megoldást.

 

anya_gyerekek_tanulnak

Gondolj bele: ha csak egyetlen értékes tippet találsz a könyvben, már azzal stresszmentesebbek lehetnek a napjaid. Továbbá a könyv elolvasása után azt érezheted, hogy megint egy kicsivel jobb szülő lettél, mint amilyen a könyv elolvasása előtt voltál.

Tudom, hogy tökéletes szülők nincsenek, és a „szülőséget” folyamatosan tanuljuk mindannyian.

Tanulj velem, olvasd el a könyvet, és legyél jobb szülő 🙂

 

Ingyenes kiszállítás az első 30 rendelőnek!

Ha érdekel a könyv, akkor rendeld meg minél hamarabb – az első 30 rendelőnek én állom a postaköltséget!

Ha most megrendeled az „Egy sikeres anya kézikönyvét”, akkor 3 nap múlva már olvashatod is! 🙂

 

Nagy Erika
Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .