Nyelvtan feladatok

Magyar nyelvtan feladatok

 

Eljött az év végi nyelvtan felmérők, témazárók időszaka valószínűleg gyermeked iskolájában is. Hiába beszéljük a nyelvünket anyanyelvi szinten, még sokszor a felnőtteknek is gondot okoz a magyar nyelvtani szabályok helyes használata. Ennek az az oka, hogy más a beszélt és más az írott nyelv.

 

7599837_xl

Emiatt a magyar nyelvtani szabályokat meg kell tanulni. Azonban a tanulás nem elég, gyakorolni is kell. Ezért van az, hogy az általános iskolában a 8 év alatt több száz nyelvtan feladatot oldanak meg a diákok. Viszont a magyar nyelvtant meglehetősen alacsony óraszámban tanítják, így gyermekednek otthon is sokat kell gyakorolnia, ha jó jegyeket akar elérni.

Jó megoldás lehet, ha gyermeked sokat olvas, vagy ha szöveget másol, de ez a módszer nem válik be mindenkinél. Ezért készítettem egy olyan interaktív oktatóprogramot, amelyből gyermeked könnyedén elsajátíthatja a magyar nyelvtan minden fortélyát.

MNA10

Kattints ide az ingyenes nyelvtan feladatokért!

Ha nem működne a link, másold ezt a böngésződ címsorába:

http://www.tantaki.hu/demo/uj/a_magyar_nyelvtan_alapjai_demo/presentation.html

 

A magyar nyelvtan alapjai egy olyan interaktív tanulószoftver, amelyet a számítógépen használhat gyermeked. Minden fontos nyelvtani szabály megtalálható benne, de ezen felül még több száz magyar nyelvtan feladat is! A feladatsorok végén még a helyes megoldás is megtalálható, így gyermeked önállóan is tudja ellenőrizni és tesztelni nyelvtan tudását.

Nyelvtan feladatok 4. osztályos tanulók részére is elérhetőek már, de igazából 10 éves kortól érettségiig használható a magyar nyelvtan oktatóanyag. Sőt! Bárki számára nagy segítség lehet, ha gondja van ezzel a tantárggyal.

Ne feledd azt sem, hogy a magyar nyelvtan idegen nyelv tanulásakor is elengedhetetlen, hiszen ezen keresztül magyarázzák el az adott nyelv nyelvtani szabályait.

Próbáld ki most a nyelvtan gyakorlót itt >>

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .