Tanulás helyett tudásszerzési ötletek

Nyáron az agyra is ráfér egy kis relaxálás, de ez nem jelenti azt, hogy a működése leáll, azt viszont igen, hogy a rendszeres iskolai tanulásra nincs szüksége. De koránt sem jó, ha a gyerek az egész szünetet tévé/számítógép előtti bambulással tölti.

sun-147426_640

Ilyenkor  valami egészen mást kell, hogy „tanuljon”. Lehet főzni, kicsit kézműveskedni, barkácsolni. Így fejlődik a gyerek kézügyessége és gyakorlati érzéke. Akár valamilyen új sportágat is kipróbálhat. A határ a csillagos ég.

De indirekt módon is tud tanulni gyermeked, hiszen a tanulás nem az iskolapadhoz, vagy a könyvekhez kötött.

Mire gondolok?

Itt van 10 azonnal használható trükk:

  1. A boltban a visszajárót megszámolva jobb lesz matekból.
  2. Kiránduláskor elsajátíthatja a térképolvasást. 

    children-770258_640

  3. Kertben elsorolja a növények nevét, így jobban ismeri a környezetét.
  4. Öltözésnél mondja meg, hogy milyen színű a ruha, ami rajta van, akár idegen nyelven is. Így folyamatosan gyakorol, és nem felejti el a megszerzett tudást.
  5. Újságból betűk kivágása és új szavak írása, javítja a szövegalkotási készségeket, és persze sokkal élvezetesebb is, mint egy munkafüzet kitöltése.
  6. Utazás közben hirdetőtáblák olvasása, rendszámok olvasása, buszok számának olvasása: javítja a figyelmet, és persze könnyebb lesz az olvasás is.
  7. Konyhában sütés közben mérleg használat, a mennyiségekkel történő számolás segít neki a mértékegységek átváltásában. Így kézzel fogható lesz a matematika.
  8. Bútorok, használati tárgyak felcímkézése idegen nyelven, így gyorsabban megtanulja a szavakat. Minél többször látja, annál jobban berögzül.
  9. Ültessetek el egy babot, és nézzétek a fejlődését. Így a környezetismeret a nappaliba költözik :).
  10. Ha már környezetismeret, akkor még van egy plusz játékos tanulási ötletem, amelyet a Te gyermeked is garantáltan élvezni fog. Ez nem más, mint a Mi fán terem a környezetismeret interaktív oktatóanyag, amely azért egyedülálló, mert az iskolai tudáson túl, az életre tanít. Nekem ez a kedvencem. 🙂

termeszetismeret1_4_3d_arnyeknelkul_315

Próbáld ki itt az ingyenes demó verziót!>>

Az oktatóanyagból megszerzett tudást az életben is használni fogja gyermeked. Pont emiatt nem évfolyamokra, hanem témakörökre bontottuk a környezetismeret tananyagot, így egy témakörben jobban el tud mélyülni. Ezzel az apró trükkel gyermeked sokkal többet fog "tanulni", mint amennyit egy tankönyvből tanult volna, ráadásul élvezni is fogja a DVD-vel történő játékot. 

 

KOR-001_altpic_6 KOR-001_altpic_5

Nem hiszel nekem? Akkor higgy a saját szemednek! Rendeld meg a Mi fán terem a környezetismeret?
oktatóanyagot (1-4. osztályos diákok részére) az alábbi linken, ha pedig gyermekednek nem tetszene, akkor élj a 30 napos pénzvisszafizetési garanciával.

http://vasarlas.tantaki.hu/kornyezetismeret_alsos


Ha nem kattintható a link, csak másold be a böngésződ címsorába!

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .