5 tévhit a német tanulással kapcsolatban

Manapság egyre többet hangoztatják, hogy az angol a világnyelv, és lényegében arra utalnak, hogy nem érdemes más nyelvet tanulni. Megoszlanak a vélemények, hogy miért éppen az angol nyelv lett a világnyelv, ha korábban létrehoztak egy közös nyelvet, amit a Földön használtak volna. Ez az eszperantó. De most a német nyelvről, Európa egyik vezető nyelvéről van szó!

  1. A német nyelvtanulás felesleges

Jogosan tehetjük fel a kérdést. Miért tanuljunk meg németül? A Németországban született állampolgárok többsége az iskolában nagy valószínűséggel angolul tanul. Körül-belül 90 millió ember anyanyelveként funkciónál és a világon 170-180 millió ember tanulja idegen nyelvként! Gondolnád azt, hogy a horvát tengerpart bizonyos részein hamarabb boldogulsz az olasz és német nyelvismerettel, mint angollal? Zadar környékén bármikor tapasztalhatod!

  1. A német nyelv túl nehéz

Minden kezdet nehéz. Az angollal ellentétben a német nyelvet az elején nagyobb figyelemmel kell tanulni, és ahogy bővül a tudásunk, egyre könnyebb a nyelv elsajátítása. A német nyelv tanulását a piramishoz is hasonlíthatjuk. Meg kell értened a névelők szabályát, később melléknévragozást, melléknévfokozást, végül a passzív szerkezetet is. Hasonló szintet képvisel, mint az angol. Mit szólnál, ha mandarin nyelvet (a kínai nyelv sztenderd változata) vagy egy egzotikus afrikai nyelvet kellene elsajátítanod? Ugye, hogy a német nem is túl nehéz?

Mutasd meg a Facebookon Te is az ismerőseidnek a cikket, kattints a gombra:

  1. Nem használják sehol a németet

A német nyelv az Európai Unió egyik hivatalos nyelve. Németország, Svájc, Ausztria, Luxemburg és Liechtenstein hivatalos nyelve és 10 országban kisebbségi nyelv. Az Európai unió minden harmadik polgára tud németül. Szűkebb számítások szerint 100 millió ember beszéli a nyelvet, tehát nem igaz az állítás, hogy sehol sem használják.

  1. Kevés munkahelyen járunk jól a német nyelvtudással

Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere Németország. Az exportunk harmada német földre irányul, míg országunk import termékeinek negyede onnan érkezik! Nagyjából a 10. századtól fonódik össze a magyar és a német történelem, így a múlt miatt igen fontos a német nyelv elsajátítása. Rengeteg német anyacég Magyarországon hoz létre leányvállalatot, ezáltal a nyelvismeret jól jöhet, hiszen később akár az anyacégnél is dolgozhatunk. Jelenleg a legtöbb külföldre távozó munkavállaló német nyelvű területen talál munkahelyet.

  1. Nem lehet megfelelően gyakorolni az elsajátított nyelvet

Évről-évre rengeteg német turista érkezik az országba. Fő úti céljuk Budapest és környéke, valamint a Balatoni régió. Ezeken a területeken könnyen gyakorolhatod a nyelvet, feltéve, ha szeretnél külföldiekkel beszélni. Ezen kívül egyre elterjedtebbek a cserediák programok: iskolai diákként lehetőségünk van akár német családoknál eltölteni kisebb időszakokat. Megismerhetjük az országot, a kultúrát és tapasztalatokat szerezhetünk. Rengeteg sorozatot angolul néznek a mai fiatalok, azonban német nyelvű műsorokat is nézhetünk: szinte mindegyik televízió szolgáltató csomagjában elérhetőek a legnépszerűbb német csatornák (Pro 7, Sat1).

A német nyelvtant leginkább levelezve gyakorolhatjátok, például közösségi oldalakon, fórumokon beszélgethettek német anyanyelvű személyekkel. Ahhoz, hogy a német nyelvtant megértsd, tisztában kell lenned a magyar nyelvtannal is. Ha magyarul tudsz melléknevet fokozni, jövő időben írni, akkor németül is menni fog!

Gyermekednek nyelvtani hiányosságai vannak? Kattints és kérd ingyenes Nyelvtan Mixet. A 30 feladat és egy kis önszorgalom segítségével a nyelvtani szabályok helyes alkalmazása sem fog gondot okozni!

Kattints ide és kérd ingyenes Nyelvtan Mixet!

Mi a tanulság?

A német nyelv fontosabb, mint hittük. Gyermeked előnyére válhat, ha első vagy második nyelvként elsajátítja a németet is! Előfordulhat, hogy olyan iskolába jár, ahol egyszerre két idegen nyelvet fog tanulni. Szeretnéd, hogy ne okozzon neki problémát a német nyelv tanulása? Tanuljon játékosan, saját tempójában haladva a Tantakival!

Próbáljátok ki közösen a Német kezdőknek DVD ingyenes, demó verzióját! Sok sikert kívánok a német nyelv elsajátításához!

Kipróbálom a Német kezdőknek DVD demó változatát!

Tetszett a cikk? Mutasd meg ismerőseidnek, kattints a megosztás gombra:

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .