10 nap alatt duplázd meg gyermeked tudását!

Hatékonyan az őszi szünetben is

 

Tegyük fel, hogy gyermeked minden leckét megír az őszi szünet elején, és ötleted sincs, hogy mit tanuljon az őszi szünetben.

300651_high

 

Mit lehet elérni 10 nap alatt?

(Az őszi szünet okt. 23-ától november 1-éig tart.)

Nos, mit szólnál, ha azt mondanám, hogy gyermeked egy tantárgyból megduplázhatja jelenlegi tudását?

A módszer egyszerű: minden nap növeljétek a tudásotokat 7%-kal.

Vegyük gyermeked jelenlegi tudását 100 pontnak. Az első nap végére 107%-ot fog tudni, a 2. nap végére 114,49%-ot. A 10. napon már 196%-os lesz tudása. (Vagyis majdnem megduplázta a 10 nappal ezelőtti tudását!)

7562281_xxl

Napi 7% nem sok

Ez egy-két fejezet a tankönyvben. A Tantaki oktatóanyagokban mindezt sűrítve találod: a kulcsfogalmakat és fontos információkat tömören, érthetően és megjegyezhetőn dolgoztuk fel, így a tanulás egyszerűbb és gyorsabb.

 

Hol a trükk?

Ott, hogy minden másnap az előző nap tananyagát egyszer (vagy kétszer) átismétlitek, hogy valóban megtanulja gyermeked. A lényeg, hogy másnap már a tegnapi tudásnak a 7%-át tanuljátok meg.

Ez a módszer azoknál a tantárgyaknál alkalmazható, ahol a tananyag elemei egymásra épülnek (pl. matek, idegen nyelvek, fizika).

girl playing computer games

Most van idő a pótlásra

A tanévben jellemzően rohannak a tanárok, mert nagyon sok anyagot kell bezsúfolni a tanrendbe. Ennek eredménye az, hogy gyermeked egyik dolgozatot írja a másik után.

Ilyen hajtásban nagyon könnyű lemaradni: egy hetes hiányzás elég ahhoz, hogy gyermekednek óriási tempóval kelljen pótolnia.

Minden szünet (őszi, téli, tavaszi) egy lehetőség a fellélegzésre. Végre van egy kis idő a leggyengébb tárgyakból felzárkózni... átnézni a kevésbé értett leckéket... vagy korrepetálásra elmenni.

Használjátok ki ezt a lehetőséget, mert most a legkönnyebb a pótlás.

fiuk

Tartsátok meg a ritmust

Mondják, hogy legalább 2-3 hetes szabadságra érdemes menni, mert az ember nem tud kiesni a ritmusból (ergo a pihenése sem lesz teljes).

Ezt magamon is tapasztaltam: a 3 napos „szabadságaim” tényleg nem elegendők semmire, mert még bennem van a hajtás.

A 10 napos őszi szünet pont arra elég, hogy gyermeked kiessen a suli ritmusából... ha hagyod neki. Ismételjetek, tanuljatok a Tantaki oktatóanyagokkal, és így könnyebb lesz visszamenni az iskolába is.

Fontos: nem azt mondom, hogy ne pihenje ki magát – a pihenés nagyon fontos. De a gyermekek nem a tanulásban fáradnak el, hanem a suli ritmusában (korán kelés, sok-sok óra, kötelező leckék, dolgozatok, utazgatás).

A tanulás nem fárasztó, ha okosan és játékosan csináljátok.

De hát épp ezért született meg a Tantaki oktatóanyag-család 🙂

 

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .