A varázsszó: Tantaki

A VARÁZSSZÓ

Végre vége egy újabb fárasztó napnak. Csak még gyorsan beugrom a boltba, veszek valami finomságot a kislányomnak. Szegényke, egész nap otthon kuksolt a szobában. Nem is mehetett iskolába, már egy hete köhög.

beteg

Csoki? Cukorka… várjunk csak! Forró csoki, az jó lesz. Lekapok a polcról egy dobozzal belőle, majd azzal a lendülettel el is ejtem, mert egy kisfiú (aki egyébként a lányommal egykorú lehet, azaz 8 éves) kilöki a kezemből. A zavartan mosolygó anyukája igyekszik lecsillapítani, de a kisfiú egyre csak skandálja, hogy… mit is? „TANTAKI!”

Elgondolkodom, mi lehet az, de végül tovább nézelődöm a sorok közt… Vajon mire van még szükségem? Időközben az anyuka pár szóval lecsillapította kisfiát: „Persze, hogy játszhatsz vele otthon, csak most nyugodj meg, kicsim!” Tehát a Tantaki valamiféle játék? Nagyon kíváncsi vagyok, mi lehet az, ami ekkora lelkesedést vált ki egy 8 éves kisfiúból, így hát megkérdezem, mi az a Tantaki.

kérdőjel

Az anyuka mosolyogva felém fordul és elmeséli, hogy a Tantaki különféle oktatóanyagokat és DVD-ket készít általános iskolás gyerekek számára. Különféle tantárgyakból osztályokra lebontva kaphatóak a segédletek. Elgondolkodom, hogy ez nekünk is pont kapóra jöhet, mert eszembe jut kislányom, aki közel egy hete hiányzik az iskolából. Megkérdezem az anyukát, hogy segítheti-e a Tantaki kislányomat is a felzárkózásban. Már sietnie kell, mert a kisfiú türelmetlen, de végül még így szól: „Persze! Ezt akkor épp a kislányának találták ki!”

Amint hazaérek, megkérdezem a kis beteget, hogy van. Már jobban, talán a jövő héttől újra mehet suliba. A Tantakin jár az eszem és kipróbálom a varázsszót: „Tantaki”. Kislányom értetlenül néz rám. Hát persze, ez nálunk egyelőre nem varázsszó. Akkor megmutatom a forró csokit. Örül neki, így készítek egyet, közben pedig bekapcsolom a gépet és beírom a keresőbe, hogy „Tantaki”.

 shop_pic.php

Meglepve olvasom a Tantaki oldalán, hogy gyakorlatilag minden tantárgyból kínál segítséget. Játékosan tanítja meg a gyerekeknek a tananyagot. Azonnal eszembe jut a lelkesedő kisfiú. Tehát nem is tanulásnak fogják fel, hanem játéknak. Próbáljuk ki! Már kattintok is a kis kosárra. Lássuk, nálunk mikor válik varázsszóvá a Tantaki!

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .