Sikeres Gyerekek

Hogyan lehet gyermeke sikeres?

Van valami elképzelése gyermekének, hogy mit akar csinálni az életben?
Azt tudta, hogy a gyerekek már  2 éves korban eldöntik, hogy mivel akarnak foglalkozni?
A kedvenc tárgyak sokat árulkodhatnak erről.

Gyengébb tárgyait pedig bízza ránk!

 

 Itt rájuk kereshet!>>

mileszek

A legtöbb gyerekben már korán megfogalmazódik, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. A játékok iránti érdeklődésük már egy intő jel erre. De gyakran ezt nem vesszük komolyan és ezzel elnyomjuk vágyaikat, amivel érvényesülhetnek majd az életben.

JÓ TANÁCS:

Mindig az erősségeivel foglalkozzunk és soha ne a hibáival! Ez megerősíti őt abban, hogy képes véghez vinni dolgokat és van olyan amiben Ő is jó. De ha Ön a gyengeségeire fókuszál, és azt erősíti, azzal arra irányítja figyelmét és "elhiszi", hogy valóban nem képes dolgok megtételére.

Ha viszont megdícséri, hogy milyen ügyes és jó abban amit csinál, akkor továbbra is lelkesen és élvezettel fogja csinálni, hiszen gyerekként van ami überelhetné Anya szavait? 🙂 Nincs, így a továbbiakban is az erényeit fogja gyakorolni és fejleszteni.

Valójában mi is ezt tesszük a Tantakival. Ha elvégzi a feladatot, dícsérjük és ajándékozzuk az oklevéllel a feladatok végén. Érthetővé és átláthatóvá tesszük neki, hogy minél több ilyenben legyen része. Ez nagyobb megértést ad a számára és ösztönzi, hogy még több sikerélménye legyen! Mi ezen az elven segítünk ott, ahol a probléma van.

Ismerjük el igyekezetét és gyermeke sikeres lesz!

Segítsünk egymásnak és osszuk meg a feladatokat.
Mi a gyenge pontjaival foglalkozunk, Ön pedig az
erősségeit stabilizálja, hogy ne lankadjon a
lelkesedése.

Ha már kinézte Karácsonyra az egyik "gyenge pontot",
akkor most egy akció keretében juthat hozzá.

Itt megnézheti!>>

Szóval ha azzal jövünk, hogy "te erre úgysem vagy képes", akkor a későbbiekben sem fog erre rácáfolni és akkor jöhetünk azzal, hogy "látod mondtam, hogy nem vagy rá képes". Ha meg se próbálja, akkor valóban így lesz. És célba ért mondatunk, pedig nem is ezt akartuk elérni. Ön csak dícsérje, a nehéz tárgyakat pedig bízza ránk! 😉

 Válassza ki a gyenge pontjait!>>

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .