Ezzel tutira lefoglalod a gyermeked: filléres abc tanuló és szóalkotó játék házilag

A gyerekek már óvodás korban is nagyon érdeklődnek a betűk és a számok világa iránt.  Ezt az érdeklődést pedig célszerű a lehető legtovább fenntartani.

Pont ezért készítjük mi is a Tantaki oktatóprogramokat, mert játékos, szórakoztató feladatokkal még a legszárazabb tananyag is élvezetesebb. Próbáljátok ki ti is, klikk ide!

Ma egy olyan ötletet mutatok, amely segítségével játékosan gyakorolhatjátok az abc-t, és szavakat is alkothattok.

 

Hozzávalók:

sok – sok pet palack kupak

alkoholos filctoll

papírlap

 

 

Első lépésként készítsétek el a betűket. Az abc gyakorláshoz írjátok fel egyesével a magyar abc összes betűjét a kupakok tetejére. Ha alkoholos filctollat használtok, akkor nem fog elmaszatolódni, és gyorsan szárad.

IMG_6582 (2)

Ha kész, tegyétek félre, és jöhet a papírlapra rajzolt abc. Amennyiben gyermeked még most ismerkedik a betűkkel, úgy te írj a lapra és a kupakokra, de ha már nagyobbacska, ő is csinálhatja.

IMG_6579

Haladó változat:

Egy kis játékosságot teszel bele. Pl.: zöngés és zöngétlen párok külön színnel (vagy más színű kupakra), magánhangzók és mássalhangzókat is lehet jelölni, hogy jobban rögződjön gyermekedben.

A játék szóalkotó játékként is használható. Tehát random írsz szavakat, és a megfelelő kupakokat kell a szavakra rakni. Azonban arra ügyelj, hogy a gyakrabban használt betűkből többre lesz szükséged. Sőt! Csak a kupakokkal is tudtok szavakat alkotni.

IMG_6576IMG_6577 (2)

Hogy sikerült? Élveztétek a közös játékot? Írd meg hozzászólásban!

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .