Hogyan is kellene megtanulni az angol szavakat? Ajándék ingyenes online szógyakorló!

Ma már a legtöbb munkahelyen alapfeltétel legalább egy idegen nyelv tudása.  Pont emiatt a legtöbb iskolában legkésőbb 3-4. osztályban elkezdenek a gyerekek nyelvet tanulni. De már olyan módszer is létezik, amelynek keretein belül akár 3 hónapos kortól is kezdheti gyermeked az angol tanulását. Igazából minél korábban kezdi valaki az idegen nyelv, nyelvek elsajátítását, annál könnyebb dolga lesz a megtanulásával.

gyerektanul

Kisgyermekekre is „ragad” a nyelv, pont ezért van könnyebb dolguk. Ha gyermeked azonban kisiskolásként, vagy később kezd idegen nyelv tanulását, át kell gondolni, hogy milyen módszerekhez fordultok.

 

Miért van erre szükség?

 

Mert az idegen nyelv tudás ma már elengedhetetlen. Nem tudom, hogy te milyen jól beszélsz idegen nyelveket, de talán ismered azt az érzést, amikor egy idegen nyelvű szöveget olyan jól értesz,
mintha az anyanyelved lenne. Csodálatos érzés… és milyen hasznos! Az angol pedig az egyik leghasznosabb.

london-1441427_640

Gondolj bele, hogy mennyire sikeres lehet így gyermeked. Megnyílik előtte a világ, bekapcsolódhat majd a szakmája vérkeringésébe, bármely országba kiutazhat (szinte mindenhol értik az angolt),
turistaként is könnyebb dolga lesz – és könnyen fölveszik egy jó állásra.

 

Az angol szavak tanulásának 3 tuti módszere

Az angol szavak tanulására ezer és ezer módszert tudnék felsorolni, sőt évről évre újabbnál (néha elég elvont) módszerek látnak napvilágot. De hidd el nekem még mindig csak 3 + 1 összetevő kell az angol szavak megtanulásához

dictionary-432043_640

 

  1. Szóösszetételek

Nem szabad csak szavakat megtanulni. Főleg nem egy olyan nyelv esetén, amelynél egy szónak rengeteg jelentése lehet. Helyette szóösszetételekben és mondatokban kell gondolkodni, és azokat érdemes megtanulni. Amikor szókártyák segítségével tanulsz, akkor sem szabad csak szavakat írni a kártyákra. Helyette írd a kártya egyik felére magyarul az adott szót, majd alatta legyen egy magyar mondat az adott szóval. A kártya hátoldalára pedig írd rá ugyanezeket angolul.

 

flashcards-1591812_640

  1. Képek

A szóösszetételek megtanulását nagyban segítik az odaillő képek használata. Ezek a képek lehetnek újságkivágások, vagy le is lehet rajzolni, vagy a netről kinyomtatni odavágó képeket.  A lényeg, hogy vizuálisan is megjelenítsd az adott szót, kifejezést.

hand-1515895_640

  1. Sok ismétlés

Ezt gondolom nem szükséges kifejtenem. Ismétlés a tudás atyja. Egy szót nagyon sokszor kell látni, hallgatni és leírni, hogy az valóban rögzüljön.

    +1 Megfelelő kiejtés

Bármilyen nyelvet, még angolt is lehet önállóan tanulni, de ha nem hallod a helyes kiejtést kicsit megnehezíted a saját dolgod. Egyébként is minél több idegen nyelvű szöveget hall a füled, annál jobban hozzászokik, így javul a hallási készséged és a kiejtésed is.

hearing-30097_640

Ezt a 3 + 1 tuti tippet mind beleépítettük ebbe az ingyenesen letölthető angol szógyakorlóba! Próbáld ki azonnal:

http://www.tantaki.hu/letolt/angol_szogyakorlo/quiz.html

Klikk a linkre, vagy másold be a böngésződ címsorába. Próbáld ki Te is. Ha nem tudsz egy szót, a program egy teljes mondat gyakorlásával segít még jobban megtanulni a szót!

angolII_szotar

Ez a szógyakorló csak egy apró szelete annak a gyakorlóprogramnak, amelyet középhaladók (vagy gyorsan haladó kezdők) és újrakezdők használhatnak.

A Tanulj velünk újra angolul oktatóanyagunkkal könnyen, erőlködés nélkül és hatékonyan megtanulhat bárki angolul. Gyerekek számára is tökéletes választás! Valódi nyelvtudás az otthon kényelméből,mintha csak egy magántanár tanítaná gyermeked… de a magántanárnál sokkal olcsóbban. 🙂

600 gyakorlófeladat után akkor is megtanul angolul, ha nem akarja!

angolos2_3d_latvany1

Ennek az oktatóanyagnak az a legnagyobb előnye, hogy nem kell szorgalmasnak lenni a sikerhez. Elég, ha elkezdi használni…és már az angol anyanyelvű tanár narrációjából is tanul.

És a 600 gyakorlófeladat megoldása közben úgy tanulja meg az igeidőket, szavakat (van szószedet), mondatfelépítést, hogy ösztönös tudássá válik az angol. (Te sem gondolkozol azon, hogy magyarul hogyan fogalmazz –na ilyen tudást kap gyermeked, ha sokat gyakorol.) Ezzel a DVD-vel nem tanulni kell az angolt… hanem egyszerűen használni és játszani.

 

Kiváltja az angolórákat

Az angolórákon általában nem jut elég idő a gyakorlásra. Aki jól beszél egy idegen nyelvet, az szinte biztosan nem az iskolában tanulta meg… hanem önszorgalomból, magántanárnál vagy nyelviskolában. Az önszorgalom nagyon nagy fegyelmet követel meg, a magántanár és a nyelviskola nagyon komoly pénzbefektetést. Ez a DVD lényegében egy olyan nyelvtanár, aki mindig ráér arra, hogy angolt tanítson.

Próbáld ki itt teljesen ingyenesen, nézd meg hogyan épül fel a program:

http://www.tantaki.hu/demo/tanulj_velunk_ujra_angolul_demo/presentation.html

 

Milyennek találod?

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

 

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .