Ismerd meg gyermekedet pszichológiai társasjáték segítségével

Rohanó világunkban egyre inkább háttérbe szorulnak az őszinte gyerek-szülő beszélgetések. Manapság egyre jobban eltávolodnak a szülők gyermekeinktől: a kamaszok iskola után egész délután a telefont nyomkodják, míg szüleik munka után már pihenni szeretnének. Ilyen esetben szükséges lenne, hogy napi szinten átbeszéljék a történéseket, ezáltal kialakulna közöttük a bizalom.

Úgy látod gyermekednek gondjai vannak, de nem beszél róla? Folyamatosan bánatos és rosszkedvű? Egyre nehezebb őt kontrollálni? A Phix által készített pszichológiai társasjáték segítségével gyermeked is megnyílhat előtted. A játék kérdéseit pszichológus állította össze, így megfelelő segítséget nyújt a lelki problémák kezelésére is!

Kiknek ajánlott a társasjáték?

  • Elsősorban általános iskolás, 9-13 éves gyermekeknek!
  • Azoknak a szülőknek, akiknek nincs elég idejük leülni, beszélgetni a gyermekeikkel!
  • Mindenkinek, aki szeretne közös időtöltést a gyermekével!

A társasjáték három fő témakört ölel fel: iskolai problémák, barátok, prevenció (megelőzés). Mindegyik témakörben 20-20 darab szülőkre, lányokra és fiúkra vonatkozó kérdés található. Mindannyian másként éljük meg a kamaszkort, így másképpen reagálhatunk a minket érő problémákra is. A kártyákon két kérdés található, melyeknek megválaszolására külön-külön 1 perc áll rendelkezésre. Először a kártya húzója válaszol a kérdésre, majd a kamasznak kell elmondania a véleményét, és hogy hogyan képzeli el a helyes viselkedést.

A második válasz után elő kell venni a 148 oldalas játékfüzetet, és az adott kártyaszámhoz kell lapozni. Az adott oldalon találhatunk a pszichológus által javasolt helyes reakciókról, viselkedésről.

A szülői kártyákon olyan problémák, félelmek találhatóak, amiknek a bekövetkezésétől szeretnénk megóvni gyermekünket. A gyermekek a kártyán található félelmek segítségével elgondolkodhatnak, hogy milyen nehéz szülőként átélni a gyermekeket érő problémákat. Most a szülőknek kell visszaemlékezniük gyermekkorukra és az őket érintő problémákra. Mint a gyermek kártyáknál, a második válasznak itt is annak kell lennie, hogy mi lett volna a megfelelő megoldás vagy viselkedés.

A játékban előfordulnak különleges mezők: bónusz, jövőkép és „Szeretném, ha megváltoznál!” mezők. A játék vége felé választhatunk, hogy eredeti útvonalon haladunk tovább, vagy a jövőkép mezőkön keresztül érünk be a célba. Ezekhez a mezőkhöz 20 darab jövőkép – álom kártya kapcsolódik.

A bónusz mezőkön különleges kérdéseket kell megoldanunk, és sikeres válasz esetén bónuszpontokat kapunk. A győzelmet az a játékos szerzi meg, aki a legtöbb bónuszpontot szerzi!

A szeretném, ha megváltoznál mezőre lépve elmondhatjuk egymásnak, hogy miben szeretnénk ha megváltoznánk.

=============================================================================

Szeretnéd, ha gyermeked a tanulmányi eredményein is változtatna? Az ingyenes JegyTuning csomag 110 feladatának segítségével jobb érdemjegyeket szerezhet az iskolában. Kattints a képre és kérd az ingyenes JegyTuning csomagot, amíg még ingyenes!

=======================================================================

Tehát a játék segítségével:

  • megfelelő bizalmi kapcsolatot alakíthatsz ki gyermekeddel.
  • új ötleteket kaphatsz a gyermekneveléshez.
  • megismerheted gyermeked gondolatait, világnézetét!
  • felismerheted korábbi hibáidat, és megoldást találhatsz rájuk!
  • őszintén beszélgethettek egymással!

Szeretnél te is a társasjátékkal játszani? Rendeld meg most akciósan 17.000 Forint helyett 13.990 Forintért, és tiéd lehet a Phix pszichológiai társasjáték!

Amennyiben csomagban szeretnéd megrendelni a társasjátékot, arra is van lehetőséged:

  • Nagy Erika: Egy sikeres anya kézikönyve + Pszichológiai társasjáték együtt 21. 990 Forint helyett csak 16.990 Forint!
  • Nagy Erika: Egy sikeres anya kézikönyve + szabadon választható ajándék DVD + Pszichológiai társasjáték, ami 34 980  Forint helyett, most csak 24.990 Forint!

A társasjáték felkeltette az érdeklődésed? Kattints a linkre és további információkat olvashatsz róla!

Phix pszichológiai társasjáték



Kellemes, őszinte beszélgetést és jó játékot kívánok! Remélem a társasjáték összehozza a családot!

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .