Tavaszi dekorációs tippek

Úgy látszik, a farsangi mulatságok jól sikerültek, hiszen megállíthatatlanul itt a tavasz. Süt a nap, csicseregnek a madarak, és végre nem a mínuszokban didergünk.

Ilyenkor szeretem, ha az otthonom is megújul. Jöhet a tavaszi nagytakarítás, elpakolom a téli dekorációt és jöhetnek a tavaszi hangulatot árasztó díszek.

Most olyan ötleteket mutatok, amelyekhez nem szükséges különösebb kézügyesség, illetve ezeket az ötleteket a gyerekkel együtt is megvalósíthatjátok. Készítettem hozzá sablonokat, hogy akkor is tudjatok alkotni, ha nincs kedvetek a minta elkészítésével foglalkozni. Több tavaszi témájú sablont is készítettem különböző méretben: pillangó, madár, virág stb.

Itt találod az ingyenes sablonokat:

Tavaszi nyomtatható sablonok

Kattints a linkre, majd töltsd le és nyomtasd ki a sablonokat (fekvő tájolásban).
Ami tetszik, azt vágd ki, és egyszerűen rajzold át.

1. Virágfüzér a legkisebbeknek

Hozzávalók:

- cérna vagy fonal
- szívószál
- színes papírból kivágott virágok (a formában a sablon segít)
- olló

Ezt az egyszerű ötletet már egy óvodás korú gyerekkel is megvalósíthatod. Először is vágd fel a szívószálat kis darabokra (kb. 3-5 cm), és vágj egy tetszőleges hosszúságú cérnát, vagy fonalat. Majd vegyél elő színes vagy mintás kartonokat (hobbiboltban, papír-írószerben is beszerezhető) és rajzold át a virág sablont, vágj ki tetszőleges számú színes virágot, majd kézi lyukasztó segítségével lyukaszd ki középen. Már csak annyi a dolgotok, hogy fűzzétek fel az elemeket sorban egymás után: egy szívószál darab, majd egy virág. Ezt már egy kisgyerek is meg tudja csinálni. A végén pedig akasszátok ki a lakásban. Tükörre, ajtóra, komódra, ahová csak szeretnétek. 🙂

Gyermeked még ősszel kezdi a sulit? Ingyenes sulira felkészítő feladatokat itt találsz:
Sulira fel! Iskola-előkészítő óvodásoknak

 

2. Faágas tavasz

Hozzávalók:

- faág vagy barka
- olló
- cellux
- színes karton

A sablon segítségével, vagy saját kézzel rajzoljatok madárkát, pillangót és virágokat színes kartonokra, vágjátok ki őket, majd cellux segítségével rögzítsétek a faágakra. A sablonban kétféle méretet is találtok, így tudjátok még változatossá tenni a tavaszi installációt.

 

3. Pillangós függő

Hozzávalók:

- hurkapálca
- cérna vagy damil
- olló
- színes papír

Színes papírra rajzoljatok pillangókat (akár a sablon segítségével) majd vágjátok ki őket, és egyesével fűzzétek fel őket egy cérnára vagy damilra. Ha kész egy kellő hosszúságú sor (4-5 lepke egy sorban), mehet a hurkapálcára. Akkor mutat jól, ha egy pálcára 3-4 ilyen füzért készítetek.

A dekorációk mellé további tippeket szeretnél kapni? Kattints a képre és kérd az ingyenes e-mailes tippeket!

Extra tipp! Színátmenetes változatban is elkészíthető: az első lepke színe erősebb pl. sötét lila, majd a sor végén már rózsaszín van. Így még különlegesebb lesz a függő.

 

4. Koszorú

Hozzávalók:

- koszorúalap
- színes szalagok
- tavaszi témájú dekoráció (virág, pillangó stb.)
- ragasztó, ragasztópisztoly
- olló

Vegyetek egy koszorúalapot és szalagokkal, valamint tavaszi dekorációkkal díszítsétek fel, akárcsak karácsonykor.  Majd tegyétek fel az ajtóra, hogy minden nap, amikor hazaértek, gyönyörködjetek benne.

Sok sikert kívánok a dekorációk elkészítéséhez!

 



Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

One thought to “Tavaszi dekorációs tippek”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .