Mit csináljatok az őszi szünetben? Fejlesztő ötletek általános iskolásoknak

Ma adok néhány ötletet, hogy ne legyen unalmas a tanítási szünet hátra lévő néhány napja. Fontos, hogy a szünidő nagy része ne szóljon a tanulásról. Ha nincs kötelező házi, inkább ültesd le a Tantaki elé, hogy ne egy uncsi tankönyv felett kelljen görnyednie.  Hiszen amikor Te szabadságon vagy, Te sem dolgozol otthonról (ideális esetben).

beautiful-15728_640

Használjátok az ingyenes Tantaki tananyagokat, a következő linkre kattintva:

http://www.tantaki.hu/demok

Most pedig néhány olyan tippet szeretnék adni, amely segít neked, hogy mit csináljatok a következő napokban.

 

Otthoni programok

Olyan aktuális őszi tippeket olvashatsz, amelyeket otthon is ki tudtok próbálni, ráadásul mind-mind egy fontos készséget fejleszt. Így két legyet üthetsz egy csapásra!

Fejleszd gyermeked tájékozódási készségeit

Rejts el valami őszhöz kapcsolódó kis meglepit, majd ehhez készíts egy térképet, amely megmutatja a kincs helyét a lakásban. Ha nagyobb a gyermeked, akkor ő is készíthet nektek térképet, és most kivételesen Anya vagy Apa lehet a kincsvadász!

treasure-map-153425_640

Kézügyesség fejlesztése tökfaragással

Ugyan Halloween már elmúlt, de még sok helyen árulnak tököt.  Vegyetek néhányat, és faragjátok ki. Extra tipp! Nemcsak hagyományos ijesztő fejet készíthettek, hanem egy indigó és egy kinyomtatott kép segítségével bármilyen mintát rárajzolhattok a tök felszínére, és azt is kifaraghatjátok. Az egész családnak garantált szórakozás. A gyerekeket pedig több órára garantáltan lekötöd!

pumpkin-157050_640

Szeretnéd még játékosabbá tenni a mumus matek tanulását?
Próbáld ki az ingyenes matek mixet, amelyben 1-9. osztályos gyerekeknek készítettünk interaktív matek feladatokat. Kattints a képre, és e-mailben küldöm a számítógépes matek játékokat.

Matekmix_doboz_ingyenes

 

Ajtókopogtatóval is fejlesztheted a kézügyességet

Őszi, de akár már téli témájú ajtókopogtatót is készíthettek. Persze a hobbi boltokban kapható koszorúalap is jó választás, de van egy filléres tippem! Gyűjtsetek falevelet, gesztenyét, makkot, és használjátok fel ezeket a koszorú alapjának. Ha egy drótra felfűzitek ezeket, akkor tökéletes őszi dísze lesz az ajtónak.

Multi fejlesztés főzéssel

Főzzetek közösen, akár egy gyerekszakácskönyvből. Először is a gyermeked olvassa el a receptet, majd együtt menjetek el bevásárolni és főzzétek, süssétek meg az újdonságot. Gesztenyés, sütőtökös finomságok előnyben! 🙂

girl-1773665_640

Grafomotoros és nyelvi készség fejlesztése egy AJÁNDÉKKAL

Egyszerre fejlesztheti gyermeked ezeket a készségeket ajándékommal, ami egy Halloween színező és szókereső. Kattints a linkre, majd töltsd le és nyomtasd ki:

http://www.tantaki.hu/files/tantakihalloweenszokereso.pdf

tök5

Ugyan már elmúlt Halloween, de még most is vidám perceket jelent gyermekednek.

 

Persze a testmozgásról se feledkezzetek meg a szünetben. A mozgás levezeti a felesleges energiákat, fejleszti az idegrendszert, így pihenni is jobban tud majd csemetéd. Úgyhogy egy játszótér, vagy sportpálya is tökéletes kikapcsolódási lehetőség. Ha tehetitek, most ne a legközelebbi helyre menjetek, térképezzétek fel a várost és keressetek egy új játszóteret. 

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .