Nehezen megy a törtekkel való számolás?

Az általános iskola felső tagozatában matematikából az egyik legnagyobb probléma a törtekkel végzendő műveletekkel van. Ennek az az oka, hogy sokan már alsóban  sem értik meg a törtek fogalmát, így elég nehéz megtanítani azt, hogy hogyan is kell számolni velük. Ha gyermeked még alsós, és nehezen boldogul a törtek számfogalmával, akkor nektek szól az a blogbejegyzés, amelyben arról írtam, hogy hogyan tanítsd  meg otthon egy pizza segítségével a törteket.

Klikk ide a cikk elolvasásához!>>

A törtekkel végzendő műveletekkel az általános iskola 5. osztályában ismerkednek meg a tanulók, majd utána évről-évre előjön a téma. Ha problémát okoz már az elején a témakör, akkor érdemes azonnal tenni ellene, mert a meg nem értett tananyagrész a későbbiekben nagy galibákat okozhat, hiszen rengeteg témakör épül erre a tudásra.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gyermekednek nehéz a matek? Nem érti az összefüggéseket? Akkor próbáld ki az ingyenes, 54 feladatból álló matematika gyakorló programot, amit 1-9. osztályos tanulóknak készítettük. Kattints a képre a részletekért!

Ezt neked is látnod kell!

Most mutatok egy olyan játékos módszert, amellyel gyerekjáték a törtekkel történő számolás. A technika egy pillangó szárnyain keresztül mutatja meg a törtetekkel történő összeadást és kivonást. A módszer egyszerű és ötletes, csak egy rajzolt pillangóra van szükségünk. Ha felrajzoljuk a pillangó szárnyaira a számokat, középre pedig az elvégzendő művelet jelét, akkor vizuálisan látva könnyebben megértjük, mit miért csinálunk.
Klikk a linkre  és indítsd el a videót:

https://youtu.be/KkMlUDrmRmg

 

Fontos! A  módszert csak akkor alkalmazd, ha gyermeked már megtanulta a törtekkel való számolást!

Úgy érzed extra segítségre lenne szüksége?

Próbáljátok ki a Törtek gyakorlóprogramot most!

http://www.tantaki.hu/demo/uj/tortek_gyakorlo_demo/story_html5.html

 

A gyakorlóprogram 200 játékos és interaktív feladatot tartalmaz, amely segítségével addig gyakorolhatja gyermeked a típusfeladatokat, amíg álmából felébredve is tud számolni törtekkel. Gyermeked valódi, gyakorlati tudásra tesz szert a program használatával.

Jó gyakorlást! 🙂

Tetszett a cikk? Mutasd meg ismerőseidnek, kattints a megosztás gombra:

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .