Pótvizsga felkészítés hatékonyan

Hogyan készüljön fel gyermeke a pótvizsgára könnyedén?

 

Ha gyermeke megbukott év végén, és Ön nem pedagógus, hogy segítsen felkészülni a nyáron, akkor elismerem, nincs könnyű dolga.

14864095_m

Adok pár jó tanácsot, mit tehet, hogy felkészítse gyermekét a pótvizsgára:

1) Ne az utolsó pillanatra hagyják a felkészülést!
A fokozatos tanulás ugyanis fontos ahhoz, hogy mindent be tudjon pótolni gyermeke. Tehát érdemes már júniusban nekilátni a hiányosságok pótolásának.

2) Keressék meg azt a témakört vagy anyagrészt, amit már nem értett gyermeke, és onnan tanulják újra az anyagokat. Ez lehet, hogy az előző tanévben volt valahol. Nem meglepő, hogy a gyerekek például 3. osztályban elveszítették a fonalat matekból, és 5. osztályban megbuknak. Akkor nem az 5.-es tananyaggal kell kezdeni az ismétlést, hanem a 3. osztályos anyaggal. Így biztosak lehetünk, hogy a pótvizsga sikeres lesz.

3) Használjanak érthető magyarázatokat tartalmazó könyveket, interaktív oktatóprogramokat.
Mivel gyermeke a hagyományos tankönyvekből nem értette meg a tananyagot, ezért érdemes más könyveket vagy anyagokat keresni, ami másként magyaráz. A legjobb, ha játékos DVD-t használnak, hiszen így gyermeke észre sem fogja venni, hogy a nyáron tanulnia kell, mert úgy fogja érezni, hogy játszik. 🙂 Ehhez nyújt segítséget a Tantaki oktatóanyagai, amelyeket itt tud kipróbálni: http://www.tantaki.hu/demok

4) Tegye játékossá gyermekének a felkészülést. Sokkal szívesebben ül le gyermeke úgy tanulni, ha valamilyen játék van mögötte. Például játszhatnak olyan játékot is, hogy lerajzolják a tananyag tartalmát, és az nyer, akinek a rajza szebben, jobban kifejezi a tananyagot. 🙂 Vagy ehhez hasonló játékokkal feldobhatja a tanulást. 🙂

Végül nézze meg ezt a videót, melyben Vitti édesanyja számol be arról, hogy hogyan készültek fel lányával a matek pótvizsgára!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=7wNT5aR2954

Ha Önöknek is jól jönne egy ilyen DVD, kattintson ide!>>

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .