Segítség! Nem értem a nevezetes azonosságokat!

A legtöbb diák matek tanulás közben elveszíti a fejét és nem képes megérteni az összefüggéseget. Az órai oktatás közben gyakran lemaradnak, és nehezen tudják megemészteni a tanultakat. Stresszesek lesznek, és a tantárgy tanulását tragédiaként élik meg.

Korrepetáltam már olyan diákot, akinek szinte fóbiája volt a matematika. A tanuló szinte mindenből kitűnő tanuló volt, de valamiért a matematikát sehogy sem tudta megemészteni. Csak azt hajtogatta: „nekem túl magas a matek, nem értem a nevezetes azonosságokat, nekem valahogy másképp van huzalozva a fejem... Megnyugtattam őt, hogy a legjobb módszerekkel a matek megtanulható. Az iskolákban gyakran nincs idő arra, hogy a tanár mindenkivel egyénileg foglalkozzon.  A legjobb, ha tanítási órák után szánunk időt a matekra.

A matematika nem egy humán tantárgy, ami szó szerint betanulható, a matematikát érteni kell.  Szeretnék megnyugtatni mindenkit a matek megszerethető és megfelelő mennyiségű gyakorlással elsajátítható.  Pont ezért készítjük a Tantaki oktatóanyagokat, és most már nevezetes azonosságok témakörét is hatékonyan és gyorsan lehet elsajátítani legújabb gyakorlóprogramunk segítségével!

 

A legfőbb probléma a nevezetes azonosságok tanulása közben, akkor jelentkezik, mikor a gyermeked:

  • vagy nem ismeri fel, hogy melyik azonosságot kell alkalmazni,
  • vagy felismeri az azonosságot, de elveszti a fejét a rengeteg képlet között és fejfájást okoz neki a megfelelő képlet kiválasztása,
  • vagy tudja melyik a helyes képlet, de a beillesztéssel akad probléma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gyermeked nehezen mennek a matek alapjai? Ingyenes interaktív, játékos matek feladatokat adok most ajándékba. Klikk a képre, szerezd meg te is a teljesen ingyenes Matek Mixet, amely 1-9. osztályig tartalmaz matek feladatokat, összesen 54-et:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A legfontosabb nevezetes azonosságokat láthatod az alábbi képeken:

A Nevezetes azonosságok gyakorlóprogram addig gyakoroltatja ezt a témakört, amíg magától megtanulja gyermeked, és nem a magolás módszerével, hanem a gyakorlati tanulással.  Az oktatóanyag egyszerűen kezelhető, a hangalámondás zseniális, és a feladatok pedig játszatják magukat. Így könnyű a nevezetes azonosságok gyakorlása. Próbáld ki közösen gyermekeddel az oktatóanyagot itt:

http://www.tantaki.hu/demo/nevezetes_azonossag_demo/presentation.html

Nézd csak, ilyen színes és jól tanító a Nevezetes azonosságok gyakorlóprogram:

Sőt, ami a legjobb, hogy a kérdések után a feladat megoldásának a levezetése is benne van:

A Tantakival így lesz stresszmentes a matematika tanulása. A termékről bővebb információt itt találsz!

 

Nagy Erika,

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .