Hogyan lehet gyermeked a fejszámolás nagymestere?

A fejben számolás az agyunkban villámgyorsan lejátszódó folyamatok eredménye.

A fejszámolás nap mint nap használjuk:

- vásárláskor amikor összeszámolod, hogy mennyit költöttél;

- amikor fizetsz a kasszánál és megkapod a visszajárót;

-  sőt akkor is, amikor társasoztok és a pontokat összesítitek...

A sort folytathatnám, hiszen agyuk rengeteget dolgozik számokkal.

Azonban óvodás- és kisiskoláskorban még kihívást jelent az egyszerű összeadás-kivonás, és a gyerekek többféle módszerrel igyekeznek megoldani: ujjaik segítségével vagy akár egy dominó pöttyeit elképzelve.

Észrevehetjük, hogy az iskolás évek során egyre nehezebb számolási feladatokat tudnak úgy megoldani a tanulók, hogy a megoldási folyamat tervét, és magát a számítás módszerét is el tudják mondani, hiszen a fejszámolásnak több menete is lehet.

 

Gyermeked nehezen megy még írásban is a matek. Ezt nézd! Ingyenes interaktív, játékos matek feladatokat adok most ajándékba. Klikk a képre, szerezd meg te is a teljesen ingyenes Matek Mixet, amely 1-9. osztályig tartalmaz matek feladatokat, összesen 54-et:

 

 

Most egy olyan ajándékkal készültem, ami nemcsak gyermekednek lesz élvezetes, hanem számodra is egy új nézőpontot fog megnyitni a fejszámolás tekintetében. Egy kis videóban megtanítalak titeket, hogy hogyan lehet gyorsan fejben összeszorozni kétjegyű számokat. Azt hiszed, hogy ez egy roppant bonyolult művelet, de most megmutatom neked, hogy ez egy gyerekjáték.

A videót ide kattintva tudod megnézni:

http://www.tantaki.hu/demo/fejszamolas.flv

 

Hogy tetszett? Hozzászólásban várom véleményed. Ugye nem is olyan nehéz a fejben szorzás?

 

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .