Tanuljunk-e a téli szünetben?

Ez egy kínos kérdés. Van, aki azt mondja, hogy nem szabad tanulni a szünetben, hagyni kell a gyereket pihenni, és van, aki folyamatosan képzi gyermekét, és nem tart szünetet a tanulás terén.

Én azt mondom, hogy meg kell találni az arany középutat ebben is, mint minden másban. Ha megfelelően oktatunk valakit, akkor egyáltalán nem fárasztó. Mindig lehet valamit tanulni. Akár egy dokumentumfilmből tanulunk, akár egy könyvből.

Természetesen a pihenés is fontos, és kell a kikapcsolódás is. Fontos az együtt töltött idő, a szülő-gyermek kapcsolatban, ezért én azt javaslom, hogy a téli szünetben töltsenek együtt minél több időt, és egy kis részét tanulásra fordítsák.

Ha valaki lemaradt vagy hiányzott a suliból, akkor ezek a szünetek alkalmasak arra, hogy bepótolják a lemaradást. És hogy ne legyen tanulás szaga, választhatunk alternatív tanulási módszereket.

Ilyen például a Tantaki, amivel játék a tanulás. Ezt akár együtt is játszhatja a szülő a gyermekkel, így megvan a közös program.

Próbáljátok ki ingyenesen a Tantakit, az alábbi linkre kattintva:
http://www.tantaki.hu/demok

Hogyha tetszett a próba verzió, nézz körül webshopunkban!

 

Nagy Erika
a játékos tanulás szakértője

Ha tetszett a cikk, mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a megosztás gombra!

 

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .