az 5 legjobb nyelvtanulási tipp

Hogyan tanulj nyelveket?

 

Ez a bejegyzés remélhetőleg nagyon hasznos lesz talán neked is (ha épp nyelvet tanulsz), de gyermekednek biztosan.

A nyelvtanulást is meg kell ám tanulni! Vannak ugyanis olyan tippek és szemléletek, melyeket már megmért az idő (vagy épp kipróbáltam), így tudom, hogy hasznosak.

Egész nap rohanunk és nincs időnk semmire. Fontos, hogy a nyelvtanulásra kigazdálkodott idő minél hasznosabban teljen.

Az alábbi tippek felgyorsítják gyermeked haladását, illetve gyorsabban jönnek a sikerélmények is.

 magántanulós

1) Ismétlés az ötös anyja

Úgy tanuljuk meg az anyanyelvünket is, hogy ismételgetjük. Így mélyül el a tudás.

A legtöbb nyelvkönyv rád bízza az ismétlést, de hát... kinek van szorgalma és lelki ereje ugyanazt a feladatot újra és újra elolvasni? Ki akarja ugyanazt a mondatot újra és újra leírni...? Hát ez unalmas.

Tudom, hogy mennyire unalmas, hiszen az angoltanulásomat végigkísérte a lélekölő ismételgetés.

Éppen ezért a „Német minden esetre” gyakorló CD feladatai úgy épülnek fel, hogy a 300 feladatban többször visszaköszönjenek a korábbi mondatok és szavak... így gyermeked észre sem veszi, és ismétel.

A CD elvégzi az ismétlést gyermeked helyett 🙂 Gyermekednek pedig már csak meg kell oldania a feladatokat... amelyek játékosak, így a feladatmegoldás is szórakoztató.

 

2) A 100 leggyakoribb szó

Minden nyelvtudás alapja az, hogy az adott nyelv 100 leggyakoribb szavát megtanuld. Hiszen ezek a szavak... a leggyakoribbak 🙂

A Német minden esetre CD-n ezek megvannak, így nemcsak a nyelvtant tanulhatja meg gyermeked, hanem a legfontosabb szavakat is elsajátíthatja. Ez olyan biztos alapot ad, melyre később (pl. gimiben) is építhet.

 lány kép

3) Hallgasd a nyelvet!

Keress egy filmet, menj fel YouTube-ra, és hallgasd, hallgasd, hallgasd. A nyelv „természetes állapota” az élőszó (az írásbeliség később alakult ki), az emberi agy is könnyebben érti és tanulja a hangzóanyagokat.

A Német minden esetre hangzóanyagát német némettanár mondta fel (egyszerűbben: akinek anyanyelve a német, csak hát le akartam írni azt, hogy német némettanár). Ezáltal gyermeked nemcsak hallgathatja a németet, de a jó kiejtést és jó hangsúlyozást hallja minden feladat alatt.

 

4) Játék mindenek felett

A görcsös vagy épp unalmas tanulásból valódi tudás még nem született.

Kinek van kedve egy száraz feladatot megoldani? (Költői a kérdés, mert senkinek nincs.)

Ezért minden Tantaki oktatóanyagot úgy építünk fel, hogy a tanulás játék legyen. A Tantaki oktatóanyagokkal általános tapasztalatunk, hogy sok gyermek észre sem veszi, hogy épp tanul, mert játéknak éli meg a feladatmegoldást. Ez pedig a visszajelzések szerint is sokkal hatékonyabb.

girl playing computer games

5) A nyelvtanon nem szabad gondolkozni

Nem arra gondolok, amikor a nyelvkönyv felett próbáljátok megérteni a nyelvtani szerkezetet. Akkor egyenesen elvárt a gondolkodás.

Viszont az adott nyelvtani területet olyan alaposan kell megtanulnod, hogy gondolkodás nélkül eszedbe jusson és használni tudd.

Sok nyelvtudás csak papíron létezik: az illető tökéletesen ki tudja tölteni a nyelvvizsga tesztjét, de az önálló fogalmazás már nehézkesebben megy, megszólalni pedig alig tud.

(Az én portugálom is ilyen papíron létező tudás.)

Ez azért van, mert az ilyen beszélő ismeri ugyan a nyelvtant, de mégis gondolkoznia kell rajta – nem tanulta meg eléggé. A beszédje pedig azért akadozik, mert a nyelvtanon gondolkozik ahelyett, hogy a mondandóján gondolkozhatna.

Gondolj bele: ha magyarul beszélsz, te sem a ragozáson töröd a fejed (hiszen csípőből megy, ez az anyanyelved).

A Német minden esetre CD begyakoroltatja gyermekeddel a német nyelv legnehezebb részeit: a névelőket, a többes számot és a különböző nyelvtani eseteket. Így gyermeked tudása biztos és alapos lesz.

Ezzel nemcsak a németóra ötöseit hozhatja haza nagy büszkén... de némettudása gördülékenyebb lesz.

Spórold meg a postaköltséget!

Ha a héten (2015.05.11. éjfélig) rendeled meg a Német minden esetre oktatóanyagot (vadiúj kiadványunk!), akkor az előrendelési akció keretében...

  • a postaköltséget mi álljuk (-1250 ft)
  • és kapsz egy 2000 forintos kupont

Mindössze 4750 forintért megveheted a Német minden esetre CD-t benne 300 feladattal és a német alapszókinccsel.

Az előrendelési akció csak ezen a héten él! (2015.05.11. éjfélig)

 nemet_minden_esetre_400

Kattints ide, ha a Német minden esetre CD-t kéred >>>

Ha gyermekednek még intenzívebb németre van szüksége, akkor válaszd a nagyobb németcsomagot.

Ez tartalmazza...

  • a Német kezdőknek DVD-t (14 700 Ft érték)
  • a Német mindenesetre CD-t (4750 Ft érték)

A két tananyag kiegészíti egymást. És ha a héten (2015.05.11. éjfélig) rendeled a csomagot, erre is jár az előrendelési akció minden ajándéka, vagyis...

  • 0 forint a postaköltséged
  • és ajándékba kapsz egy 2000 forintos kupont.

És a csomag a rendes 22 700 forintos ár helyett akciósan csak 17 990 forint. De az akció csak ezen a héten tart (2015.05.11. éjfélig).

nemet_premium

„Kérem a prémium csomagot!” >>>

 

 

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .