Tulajdonképpen mi is a Tantaki?

Más mit mond rólunk?

 

A Tantaki módszere tanulók ezreinek adott már segítséget az egyszerű és könnyű tanuláshoz. De a kompetencia felmérések eredményeit elnézve, még mindig tudnánk több ezer gyereknek segíteni a hatékony tanulás elsajátításában.

A szülőkkel folytatott beszélgetések során egy érdekes tényre lettem figyelmes. Aki először kerül kapcsolatba ezzel a módszerrel, sokszor nem érti, hogy miről is szól valójában a Tantaki, vagy azt, hogy hogyan is működik a gyakorlatban és hogyan is segíti a tanulást.

fiuk

Nekem természetes, hogy mi is a Tantaki, de én teljesen más szemmel látom, ezért megkértem a törzsvásárlóimat (akik évek óta használják a tananyagaimat), hogy mondják el ők, mit jelent számukra a Tantaki.

Íme néhány gondolat tőlük:

„Olyan alternatív játékos tanulási lehetőség, ami sokat segíthet azoknak a gyerekeknek, akik nem értenek meg mindent az iskolai órán.”

„Olyan tanulást segítő program, amely érthetővé és megtanulhatóvá teszi a gyerekek számára a feladatokat, praktikus és egyszerű.”

„Segítség a szülőnek az értelmezhetetlen tankönyvek világában.”

„Több érzékszervvel egyszerre megtapasztalható tanulás. Játékos feladatok. Precízen összefoglalt tananyagok.”

 

girl playing computer games

„A magyarázatok könnyen érthetőek, rengeteg gyakorlási lehetőséget biztosít, a tanulást inkább játéknak tekintik a gyerekeim, nem félnek, ha esetleg hibáznak, mert újra megoldhatják a feladatokat.”

„A gyerekek jókedvvel ülnek le gyakorolni. Ha tanulni nincs is mindig kedvük a számítógép elé bármikor le lehet ültetni őket.”

„A Tantaki egy olyan tanulási módszer, ami játékos formában segít a gyerekeknek megérteni a tananyagot.”

„A magántanár, akihez korrepetálásra járunk!”

„A Tantaki számunkra egy olyan segítség a tanulásban, amivel hasznos időt takarítunk meg magunknak a szabadidő előnyére.”

 

És ez a legújabb kedvencem:

"A Tantaki számunkra egy csodálatos ajándék! Évfolyamonként tökéletesen feldolgozott tananyagot állít össze.

A gyerek számára élvezetes formában adja meg a lehetőséget, folytatja vagy újrakezdi? A gyerek élvezi, hogy önállóan dolgozhat, megtanult önállóan tanulni.
5. osztályos unokánk "beszedett" pár kettes dolgozatot, egyes feleletet. Azt hitte magáról, ő sose tudna jó jegyeket szerezni. Nem volt önbizalma se. És akkor én beígértem neki "extra" zsebpénzt, amiért megdolgozhat, mégpedig sok gyakorlással és a jegyei kijavításával.

És a gyerek rákapcsolt! Április óta önként bevállalt felelésekkel magyarból, töriből, matekból hozott 16 darab ötöst, 12 darab négyest! A tanárok el vannak képedve, mi lett ezzel a gyerekkel. Osztálytársa kérte, magyart tanuljon vele, segítsen neki..... örömmel tanul, többé nem idegeskedik. A kicsi is (2. osztályos) "tantakizik", és az ő előmenetelét is dicsérik. Vidáman mondja az anyunak: ma is jó napom volt!

Persze ehhez kell a tanárok jóindulata, hogy bárki-bármelyik nap fél nyolckor jelentkezhet felelni.

De a tantaki-anyagok nélkül nem lettek volna soha ilyen eredményesek!  Ilyen magabiztosak!

Köszönet érte!"

Tribuszné Marika

 

A sort folytathatnám, de úgy gondolom, hogy ezekből kiderül, mi is a Tantaki. Mégis van, akiknek nem ajánlom!

 

Nem való a gyermekednek a Tantaki, ha

  • nem szereti a számítógépet használni.
  • nem szereti a tudását tesztelni, ellenőrizni.
  • nem akar gyorsabban tanulni.
  • nem szeret játszani, csak tanulni és tanulni és tanulni.

kislany_laptop

Gyermekednek való a Tantaki, ha

  • nem szereti az unalmas és sokszor érthetetlen, logikátlan tankönyveket.
  • szeretné, hogy a tananyag érthető, egyszerű és átlátható legyen.
  • szeretne játékosan gyakorolni a felmérőkre.
  • önállóan szeretne tanulni.

Ha még nem találkoztál velünk és nem próbáltad ki a tanítási módszerünket, akkor itt a remek alkalom.

Próbáld ki INGYEN! Klikk ide ingyenes bemutató anyagaink eléréséhez!

 

...és mit jelent számomra a Tantaki?

egy mozgalom, amivel segíteni tudunk gyerekek ezreinek, hogy képesek legyenek megtanulni dolgokat, hogy képesek legyenek önállóan is tanulni.

A célom az, hogy minden iskolába járó gyerek élvezhesse a tanulást és megtapasztalhassa a tanulás örömét. Szeretném, ha önállóan is képesek lennének gondolkodni, döntéseket hozni, és helytállni az életben. Ehhez azonban meg kell tanulniuk tanulni, és a tudásukat önállóan kamatoztatni. Ebben szeretnék segíteni szülőtársaimnak.

Remélem sikerült átláthatóbbá tennem a Tantaki módszerét! Ha bármilyen kérdésed felmerül, írj bátran e-mailt az info@tantaki.hu címre, vagy hívj a 06 70 940 6326–os telefonszámon. Én, és a Tantaki csapata készséggel állunk rendelkezésedre!

 

Nagy Erika

Oktatási szakértő

nagy_erika

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .